Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 14-11-2003, 08:07 PM   #1
mrmacca
Subscriber
 
Join Date: Jun 2002
Location: Texas
Posts: 374
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Extrude issue

When extruding, i sometimes get the problem circled in the attached image. Doesn't always happen, just occasionaly. Any idea what the cause is?
Attached Thumbnails
 
mrmacca is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2003, 08:12 PM   #2
mrmacca
Subscriber
 
Join Date: Jun 2002
Location: Texas
Posts: 374
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

That's ok, just noticed i had multiple vertices on top of each other, merging them fixed it. Not sure why i keep getting the multiple vertices though.
mrmacca is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2003, 08:30 PM   #3
fredriksson
Subscriber
 
fredriksson's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Sweden
Posts: 571
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Extrude is a bit quirky sometimes. Happens to me atleast once per model. Worse is when you get edges that act up and you cant convert to subd's.
__________________
Björn 'santa' Fredriksson

<A href=http://www.bjornfredriksson.com>Site Online.</A>

Check out our 1on1on1 battle for the SandCrawlers.
fredriksson is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2003, 11:44 PM   #4
mrmacca
Subscriber
 
Join Date: Jun 2002
Location: Texas
Posts: 374
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I think i have the problem when i'm extrusing edges then using the split poly tool and starting on a vertex. I need to be more careful in the future when doing this and check i'm not creating them on top of each other. I don't really use Sub D's so i don't know much about your issue.
mrmacca is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Extrude Manipulator does not appear Celebrus Technical Issues 11 15-10-2013 09:37 PM
New Simply Maya Site Miss_Nova Site News & Announcements 82 05-05-2011 06:43 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.