Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 04-09-2002, 08:48 AM   #1
Cyrius
Subscriber
 
Cyrius's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: In front of my mac (France)
Posts: 335
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Shader

hi all ! i recently download a shader (.ma ) from a website and i don t understand how it work and hown can i import it !
plz explain me
thx




__________________
Sorry but my english is very poor !
MaY ThE FoRcE Be WiTh YoU !
Cyrius is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2002, 01:17 PM   #2
Roman
Supreme Being
 
Roman's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Athens, Greece
Posts: 1,123
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

when your in the scene which you want to import the .ma.. just go to
File > Import.. and a pop up window will come up and you just browse to where you have that .ma and import it...
there are also a couple of settings in the Import > Options you might want to look at..
:p
Roman is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2002, 03:43 AM   #3
Saiyan
Registered User
 
Saiyan's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 441
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Moving to Tech support

Thank you Cyrius for your question
Saiyan is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2002, 04:32 PM   #4
Cyrius
Subscriber
 
Cyrius's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: In front of my mac (France)
Posts: 335
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok Saiyan syr ;-)

but... what is the use of the shader ???
__________________
Sorry but my english is very poor !
MaY ThE FoRcE Be WiTh YoU !
Cyrius is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2002, 05:11 PM   #5
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

A shader is the combination of a material(s) and texture(s). The easiest way to see it is to open the Hypershade (Window > Rendering Editors > Hypershade in Maya 4+, Window > Hypershade in earlier versions) and in that window, File > Import. You'll see the shader appear in your shader list in the Hypershade.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2002, 01:41 PM   #6
Cyrius
Subscriber
 
Cyrius's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: In front of my mac (France)
Posts: 335
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK thanks a lot mtmckinley
it work and i understand ! :banana: :banana:
__________________
Sorry but my english is very poor !
MaY ThE FoRcE Be WiTh YoU !
Cyrius is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2002, 10:40 PM   #7
ragecgi
Super Moderator
 
ragecgi's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Minnesota, USA
Posts: 3,709
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

Originally posted by Cyrius
OK thanks a lot mtmckinley
it work and i understand ! :banana: :banana:
Also, just for reference...

To apply that new shader to your model, just do this:

1. open the Hypershade
2. Import, or create your shader(s)
3. Select your model
4. right-click on the shader and choose:
"Assign Material To Selection"

There you go.
__________________
Israel "Izzy" Long
Motion and Title Design for Broadcast-Film-DS
izzylong.com
ragecgi is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2002, 01:00 PM   #8
Cyrius
Subscriber
 
Cyrius's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: In front of my mac (France)
Posts: 335
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok thx a lot guys ;-)
__________________
Sorry but my english is very poor !
MaY ThE FoRcE Be WiTh YoU !
Cyrius is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2009, 10:44 AM   #9
dubai3d
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 245
Thanks: 0
Thanked 35 Times in 33 Posts
Default

now the question is How to save them in library, I for got man, can someone remind me?

please step by step....

thanks
dubai3d is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDR Glass tut and 3 Point light tut bullet1968 Lighting & Rendering 16 04-03-2011 03:20 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.