Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 05-01-2004, 02:50 PM   #1
strobe7
Registered User
 
strobe7's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Detroit
Posts: 311
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question batch rendering

OK, is there a way to batch render a mental ray render? Whenever I choose to batch render from the mental ray pull-down, it wants me to load a scene, or save the render as a scene, and not an image. Do you set up the scene, close it, and then load it into the batch renderer from an empty scene?

confused?????????????????????????????????????????
strobe7 is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2004, 02:42 PM   #2
aderium
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Miami Beach
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That is correct. It saves the scene and places it in the renderscenes folder of your project and then starts rendering the scene with mayatomr at that point you can close the maya program if you want and follow the rendering from the console program (depends on op sys. on Mac is Console.app in Utilities folder)

Got It?
aderium is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2004, 08:17 PM   #3
strobe7
Registered User
 
strobe7's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Detroit
Posts: 311
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks, I have been waiting for a reply to this. So I will save the scene, and then load that scene in the batch - got it!

__________________
Lungs not guns....
strobe7 is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2004, 08:16 PM   #4
citizenParanoid
Subscriber
 
citizenParanoid's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: san francisco
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

this should help. I got it to work for me.

http://www.cgtalk.com/showthread.php...10#post1095110
citizenParanoid is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Batch Rending Render Layers Ozgalis Lighting & Rendering 7 07-01-2011 07:04 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.