Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 12-01-2004, 12:05 AM   #1
ayelar
Registered User
 
ayelar's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 107
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Polygon smoothing/Undo question...

Working through the 4.5 Fundamentals book, I created a character out of polygons. I used a marking menu that came with the book to "Smooth" it, and it looks great.... but how do I unsmooth it? Maya crashed before I could undo it, so that's not an option... is there a smoothness setting somewhere? An "Unsmooth" option?

Help!
ayelar is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2004, 12:30 AM   #2
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

If your model still has history, you should have a Smooth history item. You can take the divisions to 0, thus "unsmoothing" the model.

If history is already deleted, it's stuck.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2004, 12:37 AM   #3
ayelar
Registered User
 
ayelar's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 107
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Okay, I still don't know how to work the History, but I did find a workaround. Unfortunately, with the smoothed character, Maya was crashing every time I went into the attr. editor. So I figured out how to add a button to the shelf with a script that would lower the divs to 0 without having to open the attr editor. So it's working! And now I have nice little buttons for divs 0 through 3.

It's nice when a potential problem turns out to be a wonderful learning experience.

Thanks for help!
ayelar is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2004, 01:48 AM   #4
Pony
Subscriber
 
Pony's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: with PonysGirl
Posts: 2,573
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

cool learn something new every day. I was just delitting the smooth node off the model out of the hypergraf.
Pony is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.