Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 19-09-2002, 12:15 PM   #1
Aphex
Registered User
 
Aphex's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 99
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Colour banding?

Heres a close up of an eye i'm making, everythings going fine but when i render it (closeup) i'm getting a horrible banding which just won't do for the anim ive got in mind

I'm not sure if its Maya's renderer or am i doing something wrong?
Aphex is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2002, 06:30 PM   #2
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

Resembles a shadow issue... try messing with the shadow settings.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2002, 07:16 AM   #3
iron_tick
Subscriber
 
iron_tick's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicagoland USA
Posts: 719
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the smae problem, if you or anyone else finds a soliution, please please tell me too.
iron_tick is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2002, 05:14 PM   #4
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

try raising the dmap resolution, if you haven't already
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2002, 10:32 PM   #5
Aphex
Registered User
 
Aphex's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 99
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ahhhh, dmap resolution where exactly would i find that
Is 'dmap' depth map, cos i've searched everywhere and can't find anything resembling dmap or depthmap resolution anywhere
Aphex is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2002, 11:22 PM   #6
mushroomgod
Subscriber
 
mushroomgod's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: the sunny south of England
Posts: 94
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i agree with mtmckinley, looks like shadow maps are not set high enough
__________________
Monsters! Monsters from the id!
mushroomgod is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2002, 11:37 PM   #7
Lemmy
Subscriber
 
Lemmy's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Uk
Posts: 75
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally posted by Aphex
ahhhh, dmap resolution where exactly would i find that
Is 'dmap' depth map, cos i've searched everywhere and can't find anything resembling dmap or depthmap resolution anywhere
i got a feeling its in camera attributes or maybe your lights attributes.
Lemmy is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.