Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 11-10-2002, 06:41 AM   #1
BillyZ
Subscriber
 
BillyZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Vancouver, BC
Posts: 223
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Mouse Clicking Question

Hi all, I recently re-installed Maya, so all my preferences are new. My question is, (hypothetically imagine working on a polygon shape and you have to tweak the verts, I change to vertice mode. And with one of the verts selected I use the move tool to tweak it a bit, thus screwing up another vert and I need to move that one as well.

But what happens is with my maya, I have to deselect the vert that I used, to actually click on the next, is this normal or have I gone insane. Or is there a way to click on a vert, move it, click on another vert without deselecting the previous one?

BillyZ
BillyZ is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2002, 07:24 AM   #2
adldesigner
Registered User
 
adldesigner's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: CCS, Venezuela
Posts: 3,363
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

yeap .. ctrl-select the second one.
__________________
adldesigner
Caracas, Venezuela
Hell .. not gone perse, but with a certainly lower post count per day.

adldesigner is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2002, 04:44 PM   #3
Roman
Supreme Being
 
Roman's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Athens, Greece
Posts: 1,123
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

i think adldesigner wanted to say.. shift + click the second one..

but be carefull with the shift selectin' especially if you marquee select.. it will select the ones you want but might deselect the ones you already got if you catch them too.. :p
Roman is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2002, 06:02 PM   #4
adldesigner
Registered User
 
adldesigner's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: CCS, Venezuela
Posts: 3,363
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

Oh. You´re right Roman.
Sorry for the mistake people.
__________________
adldesigner
Caracas, Venezuela
Hell .. not gone perse, but with a certainly lower post count per day.

adldesigner is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2002, 09:06 AM   #5
Darkware
Subscriber
 
Darkware's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: USA
Posts: 1,172
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

shift + click --> this selects multiple vertices as said before. it de-selects vertices that have already been selected, too.
ctrl + click --> only de-selects a vertice that has already been selected.
You can select more than one vertice by marque-selecting them, however, if you display vertices on more than one object and try to select vertices on both, you will only be able to select vertices on one of the objects.
Also, the vertices on the pole of a nurbs sphere can only be split apart by smoothing the area. This creates a plump, round, cylinder when done. And you thought the poles were only one vertice, didn't you?
__________________
www.Darkware3D.com
Darkware is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.