Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 05-06-2005, 05:37 PM   #1
Chewy
Subscriber
 
Chewy's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 73
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Okay i have had enough of my PC

Im going to kick the crap out of it... :headbang:

anything i do in maya i can get so far untill my crappy graphics card kicks in.. ive posted twice on suggestions for a new graphics card but ive never come around to getting one because ive been really busy with exams in sixthform recently and busy with my crap part time job lol

If anyone could recommend me some system specs that will give me both good results in using maya and for gaming aswell please...

mike, kurt... possible you could post me specs of ur PC's?

i dont have the cash right now and im aware this is going to cost me a fortune to get something better than i have...

my current specs are:

AMD AthalonXP 3200 at 2.2ghz
2 * 512mb Crucial memory
Radeon 9600 256mb AGP 8x graphics card
mobo is a gigabyte GA-7N400 Pro 2

i only got the system last october for about £300ish

im open to suggestions for a decent system thats value for money.. i can build computers myself so it doesnt have to come as a package deal or anything unless its a really good deal...

thanks in advance and i hope someone can answer this prayer some day lol :bow:
__________________
Chewy
Chewy is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2005, 05:52 PM   #2
mhcannon
Subscriber
 
mhcannon's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Waianae, HI
Posts: 1,275
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 8 Posts
Default

heck, I do maya on system with lower specs...

Check the qualified hardware list at alias:

(for 6.5) http://www.alias.com/eng/support/may...ya_65_win.html

(for 6.0) http://www.alias.com/eng/support/may...ya_60_win.html
__________________

AIM: mhcannonDMC

"If you love your job, you'll never work another day in your life."
mhcannon is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2005, 05:56 PM   #3
Chewy
Subscriber
 
Chewy's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 73
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hmm.. what graphics card you using then mate?
__________________
Chewy
Chewy is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2005, 06:37 PM   #4
mhcannon
Subscriber
 
mhcannon's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Waianae, HI
Posts: 1,275
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 8 Posts
Default

I have an older Quadro4 980 XGL with 128mb. I've had the card for about 3 years and it still handles everything I've thrown at it, inlcuding games.

[edit] of course I don't play shooter's with all the bells and whistles on.
__________________

AIM: mhcannonDMC

"If you love your job, you'll never work another day in your life."

Last edited by mhcannon : 05-06-2005 at 07:08 PM.
mhcannon is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2005, 06:39 PM   #5
Chewy
Subscriber
 
Chewy's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 73
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well quadro says it all dont it

i reckon my card is jut not compatible with maya.... i have had a thought about it.. but getting just a new card for my computer isnt worth it... so im going to look at getting a whole new system
__________________
Chewy
Chewy is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2005, 07:12 PM   #6
Chewy
Subscriber
 
Chewy's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 73
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

okay i had a think about things yet again.. while i save up to get my new system etc which ive been looking at... im thinking of getting a cheap ATi FireGL card...

can anyone help me out here... it must be cheaper than £100 and be for AGP 8x also current direct x etc...

thanks in advance
__________________
Chewy
Chewy is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2005, 09:06 PM   #7
doodle
Registered User
 
doodle's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: London
Posts: 1,292
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'd love to have those specs. I'm on a 5/6 year old 677Mhz P3, 20GB Hard Drive, 128Mb Memory, GeForce 1 DDR card....

All pretyy embarrassing One of the two reasons why i dont use Maya anymore (for now anyway).

Luckly i'm actually getting a new PC within the next 2 months. My budgets around £1,000 - £1,300

Who here rates MESH Computers. I'm buying from them.
__________________
Yeah, but no but yeah but no....
doodle is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2005, 09:24 PM   #8
Jay
Senior Modeler - Framestore
 
Jay's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: UK
Posts: 6,234
Thanks: 39
Thanked 425 Times in 381 Posts
Default

Yep Mesh are cool. A friend of mine had one a while back. They are in Barnet I think. Service was good apparently. Hes upgraded to a Dell since then though with all the trimmings!! But yeah go for it.

_J
Jay is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2005, 01:25 PM   #9
Chewy
Subscriber
 
Chewy's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 73
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

okay im having trouble finding shops online that sell cheap FireGL AGP and cheap Quadro FX agp cards...

whats better:

FireGL T2 128MB DDR AGP8x Dual DVI-I Retail

or

PNY Quadro FX 500 AGP8x

??
__________________
Chewy
Chewy is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2005, 03:05 PM   #10
Chewy
Subscriber
 
Chewy's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 73
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

adding to my previous post:

http://www.ebuyer.com/customer/produ...duct_uid=62577

or

http://www.ebuyer.com/customer/produ...duct_uid=79992

???

bare in mind i also play games on my machine aswell as graphic stuff...

really need to find out whats better to go for asap cuz im getting impatient and want me new card lol
__________________
Chewy
Chewy is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2005, 03:37 PM   #11
keef
Subscriber
 
Join Date: Oct 2003
Location: Scotland
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Chewy

Have a look at this thread:

http://forum.simplymaya.com/showthre...threadid=16202

Still using my Quadro FX500 (no problems running anything!!!).

best

Keith
keef is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.