Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 30-07-2005, 08:21 PM   #1
Gregy
Registered User
 
Gregy's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Kempton park
Posts: 44
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Star Wars Tie Fighter

:attn: PLEASE!!! Tell me what you think A.S.A.P AT Greg@mobileheaven.co.za !!! THANX.:bow:
Gregy is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2005, 09:19 PM   #2
ckyuk
Subscriber
 
ckyuk's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Great Britain
Posts: 1,334
Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Where exactly is this tie fighter?
ckyuk is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2005, 09:26 PM   #3
Gregy
Registered User
 
Gregy's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Kempton park
Posts: 44
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

:headbang: So sorry it`s under downloads models aircrafts star wars tie fighter.
Gregy is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2005, 08:40 AM   #4
ckyuk
Subscriber
 
ckyuk's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Great Britain
Posts: 1,334
Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Was it created in 6.5 becuase i'm only using 6 and can't open it. It just tells me there was an error.
ckyuk is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2005, 12:57 AM   #5
THX1138
14 Year Veteran
 
THX1138's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: U.S.A.
Posts: 2,135
Thanks: 0
Thanked 69 Times in 68 Posts
Default

I thought it was a pretty good model. I would like to see more starwars models in the download section. I downloaded a tie model from scifi3d some time ago, and for some reason it had a hidden enviorment only viewable in a render. I also downloaded a blockade runner from scifi3d, and it would not render in mental ray. I even downloaded a star destryoer aswell that said it was a 11 meg or so that came out to a whopping 100 megs and showed nothing in the modeling window. I am so dissipointed in scifi3d that their users don't make thier models more Maya friendly.
THX1138 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2005, 07:52 PM   #6
Gregy
Registered User
 
Gregy's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Kempton park
Posts: 44
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default HI THX1138

Hi THX1138 Just wanted to ask if u wouldn`t mind cheking this fighter out I improved a little on it.

:attn:
Gregy is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2005, 01:48 AM   #7
THX1138
14 Year Veteran
 
THX1138's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: U.S.A.
Posts: 2,135
Thanks: 0
Thanked 69 Times in 68 Posts
Default

Here is your finished model. I changed some of the materials and made a little space render. I think it's a great model, keep up the good work. How about modeling some other starwars ships?
Attached Thumbnails
 
THX1138 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2005, 01:39 PM   #8
Gregy
Registered User
 
Gregy's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Kempton park
Posts: 44
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Talking Thanx for the help

Thanx THX1138 for the help on my tie fighter I realy appreciate it and I`ll try to make more models for u.:bow:
Gregy is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2005, 10:08 PM   #9
THX1138
14 Year Veteran
 
THX1138's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: U.S.A.
Posts: 2,135
Thanks: 0
Thanked 69 Times in 68 Posts
Default

No problemo. It's too bad that alot of people here cant use your model. I read somewhere here that alot of people are still using Maya 4.5 . I just upgraded to Maya 6.5 this summer.
THX1138 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2005, 10:39 PM   #10
Gregy
Registered User
 
Gregy's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Kempton park
Posts: 44
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Hi THX1138

I Made a model for u to play around with from star wars I put pics with it to,so try downloading it,oh and I have alot of star wars craft pics if u like just askand I`ll send them to u A.S.A.P.
Gregy is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2005, 06:39 AM   #11
Gregy
Registered User
 
Gregy's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Kempton park
Posts: 44
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Maya 5.0.1

Hi THX1138 The best I can do is to put it in maya 5.0.1 but I still don`t Know if alot of people will be able to view it
Gregy is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2005, 09:35 AM   #12
THX1138
14 Year Veteran
 
THX1138's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: U.S.A.
Posts: 2,135
Thanks: 0
Thanked 69 Times in 68 Posts
Default

Did an enviorment for the cloud car, and I put in some windows on the model, and changed the materials. Getting the enviorment to match the model is very tricky. I had to do a refference from empire because the pic the model is in has no refference in it at all to go from. Over all I think the composite looks decent. The model itself could use a bit more work, I would say it's about 80% accurate to the movie versions. Keep up the good work though.
Attached Thumbnails
 
THX1138 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2005, 11:49 AM   #13
THX1138
14 Year Veteran
 
THX1138's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: U.S.A.
Posts: 2,135
Thanks: 0
Thanked 69 Times in 68 Posts
Default

Gregy, try these steps and see if your models show in older versions of maya.

1 - save your scene in maya6.5 as ma
2- Open the ma file in Notepad
3- change all 6.5 to 6.0
4- save it ... file > save
5-Open your scene in maya6



Here is an example

1 - save your scene in maya6.5 as ma
2- Open the ma file in Notepad
3- change all 6.5 to 4.5
4- save it ... file > save
5-Open your scene in maya 4.5

I'm not absolutly shure it's going to work but try it anyway.

Last edited by THX1138 : 08-08-2005 at 11:54 AM.
THX1138 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2005, 06:07 PM   #14
Gregy
Registered User
 
Gregy's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Kempton park
Posts: 44
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default It works

Thanx THX1138 Now It works 100% i`ll post it A.S.A.P for others to view,and I would like to ask u a question with maya it is ok.:bow: Here is a site for u to get star wars pics if u like




http://web.tiscali.it/star_wars/schede.htm


Enjoy !!!
Gregy is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2005, 02:01 AM   #15
THX1138
14 Year Veteran
 
THX1138's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: U.S.A.
Posts: 2,135
Thanks: 0
Thanked 69 Times in 68 Posts
Default

I think maya is a really good program. I think anyones investment in it is worth while, but I cant speak for the other CG applications because I have not used them, but I have seen fantastic work from the likes of Max, CD4, Lightwave, Rhino, Z brush and ect. I think alot of it depends on what you can afford or what you allready have. My personal opinion on Maya is that it's a superior package deal compared to the others because of it's animation abilities, but thats just my opinion.

Thanks for the link. Now if I could just find another site other than scifi3d that have free starwars models to download, that work in maya of course.
THX1138 is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.