Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 04-10-2005, 04:00 PM   #1
phredrek
Registered User
 
phredrek's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Tokyo/Chiba - Japan
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy playblast only goes 12frames! huh?

Hey everyone!
I seem to have a problem with my scene.

I modeled a whole house with furniture and everything. I then proceeded to add a camera for a fly-through. however whenever I go to playblast the camera, the playblast only loads about 10-12 frames and then it stops. Doesn't matter how I have the playblast time settings, it only produces that many frames and then the rest of my time is just the last frame repeated.

However in a new scene the playblast will work fine for any length of time. just that scene with the house I'm using I have problems. Does anyone know if there might be anything in my scene that might cause this problem?

whichever camera I use I have this problem. even creating new ones.
I'm using Maya 6.0 on winXP

thanks alot for your help!

Frederic.
phredrek is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2005, 06:33 PM   #2
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

you aren't minimizing maya or anything right? I think that will interrupt it.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2005, 02:09 PM   #3
phredrek
Registered User
 
phredrek's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Tokyo/Chiba - Japan
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

oh no I don't touch anything, just click on playblast and let it go. just goes 10-12 frames and that's it.
but if I make a new scene I can playblast longer.

could there be something in my scene limiting the playblast engine?
phredrek is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2005, 02:20 PM   #4
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Does playblest get limited with available ram at all??

If your low on ram this might be it?? Someone else may know a lot better than me.

Regards
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2005, 05:28 PM   #5
phredrek
Registered User
 
phredrek's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Tokyo/Chiba - Japan
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have 1Gig of Ram

there is quite a bit of geometry but none of it is complicated
phredrek is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2005, 05:32 PM   #6
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Hmmmmm, it was just a thought??

strange that.


Might seem daft have you got playblasts time range set to start/end rarther than timeslider??
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2005, 09:29 PM   #7
mc-fleury
Registered User
 
mc-fleury's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: canada
Posts: 914
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

whats the number beside your "frame line"
mc-fleury is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2005, 01:08 AM   #8
phredrek
Registered User
 
phredrek's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Tokyo/Chiba - Japan
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hey guys! I got an answer! it wasn't obvious at all, I had to go through windows settings to do it. two guys at cgtalk have encountered this problem before.

http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=282752

thanks for your time!
very much apreciated!
check out the solution just in case it happens to you!


Frederic.
phredrek is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.