Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!


Go Back   Simply Maya User Community - Maya Tutorials > Modeling > Modeling
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
Old 06-11-2005, 11:25 AM   #1
gizmo1990
Subscriber
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Why doesn't my subdiv to polygons work like the instructors? Spitfire tutorial

I'm following the Spitfire tutorial (very cool by the way) but I don't understand how the instructor is moving between sub div polgons and back again?

When the instructor is attaching the wing to the fuselage he uses the turn polys to sub div, this I get. But then he seems to click on the sub div to polygons shortcut to jump back to the model BEFORE it was sub divided, kinda like a undo. This I definitely don't get!?

When I do this my object stays sub divided (the polys change slightly too) and in my channels it changes to,subdtessShape1. Why is this not working like the instructors? Ie, simply turning off subdiv like it was a mode?

EDIT: This happens around 10:34 in part 3 and another good example of it is at 21:46.

Please help?
gizmo1990 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2005, 01:27 PM   #2
Jay
Senior Modeler - Framestore
 
Jay's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: UK
Posts: 6,234
Thanks: 39
Thanked 425 Times in 381 Posts
Default

Dude dont worry about the shortcut as it can throw you. Learn from the main menus then create your own.

Anyway the answer to your problem is very simpe. To convert the poly to a sub D go to the Modify menu>Convert>Poly to SubD.

Okay, when converting back to the base level mesh, again go to the Modify menu>Convert>SubDs to Poly, but to get it back to the base mesh, hit the vertices radio button and put the Level setting on the left to Zero. Sorted.

Jay
Jay is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2005, 03:01 PM   #3
gizmo1990
Subscriber
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Aha! I see!

So Maya remembers that I have my subdiv to poly settings set to vertices and levels to 0 whenever I perform that operation again?

Thanks very much for your help Jay. :bow:
gizmo1990 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2005, 03:18 PM   #4
Jay
Senior Modeler - Framestore
 
Jay's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: UK
Posts: 6,234
Thanks: 39
Thanked 425 Times in 381 Posts
Default

Yes in a way, now you can create a shortcut from poly to sub d and from sub d to poly for the desk top.

Easy huh? No problem

Jay
Jay is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Character animation-Finished work maheshsubbiah Finished Work 7 05-12-2010 05:04 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.