Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 05-11-2002, 02:20 PM   #1
SuperDave71
Registered User
 
SuperDave71's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Memphis, TN
Posts: 147
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default MAYA 4.5 shader Question please....

Hello one and all,

I have a quick question. Has anyone had trouble with shaders loading properly in the Shaders tab in the Hypershade? My resolution to this was to reset the default directory and they poped right in. Does anyone have any idea why this happened? Every time I boot MAYA, it loses the directory again. Is there a way to make this the same so MAYA can see the Shaders directory on a consistant basis.
I have already tried deleteing the shaders and re-installing them.
Thank you for your time


I appreciate it



SuperDave71
__________________
"Yeah I want my Cheezy Poofs!"
SuperDave71 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2002, 02:27 PM   #2
kbrown
Moderator
 
kbrown's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: London, UK
Posts: 3,198
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Are you talking about the shader library (the one you install optionally)?

I don't have it installed but I've had some trouble with the hypeshade window not showing the swatches properly. I don't have any idea why this happens but restarting Maya has helped me...
__________________
Kari
- My Website
- My IMDB

Do a lot, Fail a lot and Learn a lot!
kbrown is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2002, 02:43 PM   #3
Kurt
Registered User
 
Kurt's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Niagara Falls, Canada
Posts: 5,285
Thanks: 0
Thanked 64 Times in 64 Posts
Default

Its just a video card problem. (its a pain in the you no what) If you work with 2 panels side by side and have one your work area and the other your hypershade it should help out a bit. It fixed it having 2 panels at school when the same thing was happing to me.

Hope that helps
__________________
I am enough of an artist to draw freely upon my imagination, knowledge is limited, imagination encircles the world. (Albert Einstein)

http://kurtboutilier.cgsociety.org/
Kurt is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2002, 02:45 PM   #4
SuperDave71
Registered User
 
SuperDave71's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Memphis, TN
Posts: 147
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Talking Exactly

I am having the same issue....When I click on the shaders tab...it is blank. When I right click in the left window and select tabs and then select reset default directory..They pop right up. Give it a try and see if this works for you. I have to do this everytime I start MAYA 4.5.

Thanks for the response,



SuperDave71
__________________
"Yeah I want my Cheezy Poofs!"
SuperDave71 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2002, 02:48 PM   #5
SuperDave71
Registered User
 
SuperDave71's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Memphis, TN
Posts: 147
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Kurt......Video??

Kurt,

With all due respects,

I am using a Nvidia Quatro Pro 2 card with 64 meg on the board. I am also using a Dell 420 workstation with 2 Gigs of Rambus RAM. I have never had an issue with video or anything with MAYA. I will OF COURSE, keep that under consideration and I do appreciate the reply. I will check to make sure I have the most current drivers just to be sure.


THanks Kurt,


SuperDave71
__________________
"Yeah I want my Cheezy Poofs!"
SuperDave71 is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Moderators on Simply Maya Miss_Nova Site News & Announcements 21 17-05-2011 01:24 AM
Maya Hair/Polygon Error ingram_no.7 Members Lounge 13 10-12-2010 11:27 AM
Simply Maya Resources Online Miss_Nova Site News & Announcements 1 08-12-2010 09:36 PM
LayoutTools for Maya 2011 is here... ctbram Members Lounge 1 06-12-2010 11:32 PM
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 03:45 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.