Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 05-12-2005, 09:22 PM   #1
arran
Registered User
 
arran's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,708
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default proxy poly extrusion problem

Hello,

Apologies if this has already been covered - i had a good look through the forum and couldn't see anything concerning this problem.

Basically I am extruding a face several times in Polygon Proxy mode to make a finger. By about the third time that I extrude, the subdivision surface suddenly starts to be indented in the middle and by the time that I have finished extruding the finger, the base and the tip are fine, they are smooth and rounded, but the shaft of the finger is smaller and looks like a rectangle polygon with sharp edges.

I'm new to Maya, but I don't remember this happening before.

You can view images of the problem at:

http://pg.photos.yahoo.com/ph/arran_.../ph//my_photos

I have tried playing around with 'Keep Faces Together' and rebuilding the model with no success. My smooth Proxy Settings are on default. I have also reset Maya to it's default settings by deleting User Prefs in the Prefs folder.

What am I doing wrong?

Any help would be appreciated. Thanks.

Arran
Attached Thumbnails
 
arran is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2005, 10:47 PM   #2
arran
Registered User
 
arran's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,708
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

Ok. Figured it out. It was just the display settings. As soon as I pressed 3, the problem was solved.

I can't believe how stupid I am.
arran is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2005, 10:55 PM   #3
Falott
Registered User
 
Falott's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: vienna
Posts: 1,095
Thanks: 3
Thanked 20 Times in 18 Posts
Default

just had the same problem with nurbs curves. but I´m using maya for over a year now. so don´t tell me you are stupid!

Falott is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2005, 11:31 PM   #4
arran
Registered User
 
arran's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,708
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

Yeah, Maya tends to make you feel like that.

Cheers!
arran is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 03:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.