Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 23-01-2006, 03:54 PM   #1
payton
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default image plane slows maya down dramatically

hi,
im just working through a video tutorial that uses image planes.
while the work goes on pretty well in the video tutorial, my system is about to stop when displaying this image planes.

is there an hidden option that i need to check? what can cause these dramatic performance issues?

my system:
amd athlon barton 2500+
ati radeon 9600 pro
1GB of RAM

thanks for help,
payton

Last edited by payton : 23-01-2006 at 09:44 PM.
payton is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2006, 04:42 PM   #2
payton
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i fixed that with the 7.0.1 update.
payton is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2006, 09:44 PM   #3
payton
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

damn.
it occurs again.
but now its pretty sure that my system isn´t to weak, because it worked for a short time.
does anyone know what to do?
thanx,
payton
payton is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2006, 10:10 PM   #4
payton
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

fixed it permanently with this:

"right click on my computer, and go to properties, advanced, environment variables, and under system variables click new, and under variable name write MAYA_SLOW_DRAWPIXELS, and variable value type 1"
payton is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stratocaster - Original SM Gallery Image by Philip Miss_Nova Simply Maya Gallery 2 31-12-2010 10:30 AM
Maya Hair/Polygon Error ingram_no.7 Members Lounge 13 10-12-2010 11:27 AM
Rhinoman - Original SM Gallery Image by Septopus David Simply Maya Gallery 0 09-12-2010 02:42 PM
LayoutTools for Maya 2011 is here... ctbram Members Lounge 1 06-12-2010 11:32 PM
Physical Fitness Center Lounge - Original SM Gallery Image by Philip Miss_Nova Simply Maya Gallery 0 05-12-2010 12:32 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.