Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 30-01-2006, 01:18 AM   #1
vin209
Registered User
 
vin209's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default uv texture editor

when i go to open the uv texture editor there is no grid at all to place my maps onto, the menu's at the top are all scrunched up as well so just what is going on?

i tried resetting the grid option and have searched around but don't know what is up.

total noob and sorry for asking a stupid question
vin209 is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2006, 03:01 AM   #2
niobi xd
Registered User
 
niobi xd's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: brisbane, australia
Posts: 37
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

could you please post up a screen shot of what you are talking about....i'm not quite sure what you mean... i have had display problems with the uv texture editor before, just wondering if its the same thing
__________________
msn: great_expanse AT hotmail.com
niobi xd is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2006, 08:27 AM   #3
t1ck135
Registered User
 
t1ck135's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: UK
Posts: 1,991
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same here, I got wierd results when viewing the uv editor when I had triple buffering(?) or something similar enabled on my ati gfx card.
__________________
Examples of bTraffic - a traffic animation tool for Maya
bFlocking - a tool for Maya 8.5+ to generate flocking and swarming behaviours
Jan/Feb Challenge 2007 Entry and W.I.P
May/Jun Challenge 2006 Entry and W.I.P
Mar/Apr Challenge 2006 Entry and W.I.P
Jan/Feb Challenge 2006 Entry and W.I.P
Nov/Dec Challenge 2005 Entry and W.I.P
Sep/Oct Challenge 2005 Entry and W.I.P
Jul/Aug Challenge 2005 Entry
www.flash-fx.net
t1ck135 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2006, 07:59 PM   #4
vin209
Registered User
 
vin209's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i have actually managed to find a solution to my problem a few hours ago but first i'll just explain a little better what i meant.

when you open up the uv texture editor you are normally presented with the menu controls along the top of the screen and a grid on which you place your maps.
well, when i opened it up the menus at the top were all scrunched up to one side (closed/hide status) and there was no grid to see at all.

the solution seemed to be to delete my preference folder. As i'm a complete newcomer to maya (and computers in general if you have read my other posts!!!) i had no set preferences therefore it was no big deal to do this. After this, when i opened up maya and the texture editor everything was fine.

thanks for the replies chaps and i hope this helps some of you out. keep up the good work, this site is indeed a godsend for us students and enthusiasts and quite honestly i don't know where i'd be without it.
vin209 is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.