Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 27-03-2006, 01:04 AM   #1
mmoore5553
Subscriber
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,043
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default center points

i have been battling with this for awile and want to know how to fix it . how to i put back the huge engine to total center ? and also how do i put center point back to center ? also when i made poly sphere it didnt go in center either. i have attached the file and wonndering how to do it ? anyone know let me know ... i know some have tried to help but just testing this out and still not getting it correctly .
Attached Files
File Type: mb testcenter.mb (64.2 KB, 12 views)
mmoore5553 is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2006, 01:09 AM   #2
mmoore5553
Subscriber
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,043
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

also here is another when i join the parts ...i cant get center point to be the same and then duplicate it over correctly. i know this is a huge problem but cant get it correctly done. need simple step by step instructions please ... both are same issues i believe . i combine the wing and then main part and then duplicate center is off . If you just duplicate you will see . i cant figure out how to get it straighten out. i know some of you have told me but still unable to do it . oh i have not combine the wing and main body yet. you can do that to see what I am talking about
Attached Files
File Type: mb combineanddup.mb (194.1 KB, 13 views)
mmoore5553 is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2006, 07:27 AM   #3
magicsy
Subscriber
 
magicsy's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Leeds
Posts: 1,154
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

hey ok dude, to get ure tool center u need to press modify, centre pivot.
and the reason the object u were trying to duplicate was not working is cause u had a negative 1 in Z axis is the duplcate option box. Now here's what to do.

Either combine or group your object together, Group works fine if u still want ure geometry to be seperate. which is Crtl + G
Now press Modify/Center Pivot.
Now go into front view press the Insert key. now where ure move tool was a little ball will show there. Line this up with the end of ure object Example.....where, the actual middle would be if both sides of the fighter were showing.Now go into top veiw and make sure its in the midddle of the fighter there too.Hit insert again to change back to normal mode
Now go to Edit/Duplicate/Option box. in the scale box First 1 which is X put -1.000 now hit duplicate and its done.
Add me to ure Msn mate if u have any further problems.
__________________
<a href="http://www.angelfire.com/blog/simon_hitchins/3d_models"> My Website </a>
magicsy is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2006, 07:31 AM   #4
magicsy
Subscriber
 
magicsy's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Leeds
Posts: 1,154
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

heres the insert been used.
Attached Thumbnails
 
__________________
<a href="http://www.angelfire.com/blog/simon_hitchins/3d_models"> My Website </a>
magicsy is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2006, 07:32 AM   #5
magicsy
Subscriber
 
magicsy's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Leeds
Posts: 1,154
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

and heres it done.
Attached Thumbnails
 
__________________
<a href="http://www.angelfire.com/blog/simon_hitchins/3d_models"> My Website </a>
magicsy is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2006, 01:46 PM   #6
mmoore5553
Subscriber
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,043
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

thanks mate ..will try it when i get home . i have had several people explain but still an issue . also I have tried and it worked perfect. i kept forgetting to go to front view before, i was trying to do it in perspective mode . i use index and held the x key or v lol .... too early in the morning to snap it to the grid . It finally worked correctly . i will try again tonight to make sure everything is working correctly and i didnt just have some luck creep in.

just wondering when you model do you leave everything on center ? x , y , z ? i mean when i was doing main body of shift. i changed it to all zero's but the wings i changed everythign to zero's but the "x " axis . Is this good practice so everything lines up easy ?
mmoore5553 is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2006, 02:26 PM   #7
magicsy
Subscriber
 
magicsy's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Leeds
Posts: 1,154
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

not really u can do freeze transformations which will set all the stuff u selected which go to zero then.
__________________
<a href="http://www.angelfire.com/blog/simon_hitchins/3d_models"> My Website </a>
magicsy is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Physical Fitness Center Lounge - Original SM Gallery Image by Philip Miss_Nova Simply Maya Gallery 0 05-12-2010 12:32 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.