Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 12-05-2006, 06:18 AM   #1
SilverBlood
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Netherlands
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default can some1 help?

i've got a question, i started yesterday on this model, (i'm a newbie, so it doesn't look that good) but i encountered a problem.
whenever i go to frame 231 (the frame where step 22 should start) and i reset step 1 to zero, it doesn't move on 2nd run and moves faster in 1st run.
so can some1 help me get the 1st step back into position at frame 231 (and going up again, that way i'll get a nice animation) without destroying the speed of the object.

please help!!!
Attached Files
File Type: mb escalator2.mb (136.9 KB, 21 views)
__________________
01001011011101010111011101100101011001010110101101 10010101100101

Last edited by SilverBlood : 18-05-2006 at 04:39 AM.
SilverBlood is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2006, 04:44 AM   #2
SilverBlood
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Netherlands
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i'm still trying to fix it, but haven't got any further.
i had to deliver the working escalator so i made the uv curve round and created a whole bunch of new stairs so at least it's "good".
but i'm still wondering if there's a way to do it?
can some1 still help?
__________________
01001011011101010111011101100101011001010110101101 10010101100101
SilverBlood is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2006, 07:11 PM   #3
starjsjswars
Subscriber
 
starjsjswars's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: IL
Posts: 1,052
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

hmm i dont have that proplem, try changing the settings of animation, windows > settings/preferencs > preferencs > Timeline > Play back speed 24.

and mess around with other settings.
starjsjswars is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2006, 07:24 PM   #4
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Have a look at the animation using the graph editor, you can select the keyframes and move them as well as adjusting the values of the animation.

You should be able to see the problem using that as you'll probably be after a straight line increasing in value (if you used rotation as the driver for the steps), but you should be aboe to see the problem and adjust it to suit.
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2006, 10:42 PM   #5
qbarican4eva
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah most definatly the Graph Editor its under Window->Animation Editors->Graph Editors. If you dont know how to use it the Help menu has a great tutorial on how.
qbarican4eva is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2006, 07:29 AM   #6
SilverBlood
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Netherlands
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well, that aint the biggest problem, the problem is that i need to loop the animation, but not as a whole but just the first 21 steps
__________________
01001011011101010111011101100101011001010110101101 10010101100101
SilverBlood is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2006, 10:56 AM   #7
bcrichplayer
Registered User
 
bcrichplayer's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Perth Australia
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

u could create an animation and set the frames from where the steps reach the end or create more steps so the animation goes on for longer. Then select some frames from the middle of the animation and then loop the animation.
I haven't done that tutorial. If i had my advice would probably be better. but i hope this helped(a little)
__________________
Food 4 Thought: Does the universe end and if it does, whats behind the universe?
bcrichplayer is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.