Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 05-06-2006, 01:32 AM   #1
Wishbonekenobi
Subscriber
 
Wishbonekenobi's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: San Francisco
Posts: 227
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Sub D Skin

Does anybody know why I can't paint skin weights when I bind a sub D skin to a skeleton. I have no problem doing it with polygon skins but when I go to paint the weights on a binded sud D skin I can view the weights but I can't change them.

If anybody knows please let me know.

Thanks a lot.
Wishbonekenobi is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2006, 09:27 AM   #2
westiemad
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

actually its a refresh bug (in my version of maya), make a cylinder with 4 joints in it and skin that, select joint 1, and flood it (for exmaple) and then select joint 2 and paint a bit with a replace of 1, then toggle back to joint 1, and the weights have changed.

AnDy
__________________
http://www.andy-cadey.co.uk
westiemad is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2006, 11:50 AM   #3
SpaceGoat
Registered User
 
SpaceGoat's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Australia
Posts: 159
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I found that if you just paint a bit and then hit undo and then redo real quick then its easier to paint. Does anyone know if they plan to fix this refresh bug coz its rather annoying
SpaceGoat is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2007, 07:09 AM   #4
Torrriate
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Got to repick this thread

I tried both of the suggested solutions but it occurs that it's no refresh bug. It seems like I can't paint the skin weights on my sub D mesh indeed. I tried different subD meshes. It simply doesn't work. I'm using Maya 8.0. Does anybody have a clue? Thanks in advance.
Torrriate is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2007, 09:28 AM   #5
Torrriate
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Yes, its a refresh bug!

But to refresh the display I had to deselect the "paint skin weights - tool" and to reselect it again. What a mess! They should fix this! Anyway, thats a third possibility to refresh your display of skin weights.
Torrriate is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.