Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 25-06-2006, 03:12 AM   #1
Blackblade14
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default UV importing

I was trying to figure out how to do UV textures and stuff so i dled this guys tutorial

http://www.simplymaya.com/movie_page...html?tut_id=94

and ive figured out how to do most of it until he imports the UV textures into maya then i get completely lost on how he does that and i cant find any options in the UV texture editor how to import htem after i color them and wut not in photoshop cany anyone tell me how to import the UV texture from photoshop to maya 6.5?
Blackblade14 is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2006, 06:32 AM   #2
esion
Registered User
 
esion's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 255
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There are a few ways to do it...are you updating the PSD file from the UV editor mode? Or did you just save it as a .tga file?

If you just save the file from the UV layot, you can just make a new blinn in the hypershade, next to the color option click on the checker box, and then click on file, find your file and apply it to the color. Then just apply this hypershade color to the model and it should work out just fine.

If you are doing the PSD update, you should be able to go into the UV editor window with your layout and click on the update PSD network button.
esion is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2007, 05:51 AM   #3
E-Trinity
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Perth, Australia
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default UV difficulty

I don't know why, but I haven't been able to put my newly designed texture back onto my modeled wall. It just has a wall mounted picture thing and I can't get it up.

Not sure why. I saved it as a jpeg. I assigned the wall a new blinn and clicked on the checkered square next to the colour, then clicked File and located the jpeg. It did not seem to make any difference, and I'm wondering if the file was saved in the wrong format.

I look forward to any sort of help with regards to this. I'm designing a talk show television set with sofas and particular camera positions for a film course. Managed to do a bit of 3D on the way and I forgot just that little bit in the process of putting a picture on the UV.
E-Trinity is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Importing Renders to AE Ozgalis Dynamics & Special Effects 1 08-12-2010 09:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.