Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!


Go Back   Simply Maya User Community - Maya Tutorials > Lounges > Maya Basics & Newbie Lounge
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
Old 01-07-2006, 08:12 AM   #1
rroohhiitt
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default why my rigging system & control system of MAYA 5 doesnt work properly in MAYA 7?

i have made full body rigging with all the control system in MAYA 5.
but now when i open that file in MAYA version 7, it doesnt work properly. what happens is when i move the body with global controller or main root joint legs dont move they stay there & stick there. my heel joints of both the legs stays there. they do not move.

This only happens in maya 7. it works properly in maya 5.
plz i need help.i am very very confuse.
thanks.
rroohhiitt is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2006, 02:04 PM   #2
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

check the IK handles and see if the sticky option is turned on or off. That was an option that was changed between 5 and 6 if I remember right.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2006, 09:23 AM   #3
rroohhiitt
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally posted by mtmckinley
check the IK handles and see if the sticky option is turned on or off. That was an option that was changed between 5 and 6 if I remember right.
thanks mate..
i checked them..it was off.
& also that IKFK controls were off. that was the main thing.
now i can handle the systen pretty well
thanks
rroohhiitt is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.