Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 08-11-2006, 12:19 PM   #1
DreamsIn3D
Subscriber
 
DreamsIn3D's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default From Fcheck to AVI?

Hello.

I just finished my first animation in maya 8 and I did the batch render thing and all that, viewed it in Fcheck.

Now, how in the world do I save that out so that I can save it as an avi or mov so that others can view it that don't have maya?

Thanks for any advice.
DreamsIn3D is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2006, 12:29 PM   #2
pbman
Subscriber
 
pbman's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London
Posts: 1,135
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

take it to an editor or compositor
like premiere, after effects, fcp................... ect

and export as a avi

if u dnt have these i think theres a free prog called videomach that will also do it
__________________
Now at SMU doing BSc 3D Computer Animation so its hard to get on here
My wire render tut http://forum.simplymaya.com/showthre...threadid=20973
pbman is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2006, 12:37 PM   #3
DreamsIn3D
Subscriber
 
DreamsIn3D's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you very much.

I have After Effects thru my job. Could you be a lil more specific on how I get these images into AE as one file or what do I do exactly?

Thanks again.
DreamsIn3D is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2006, 12:49 PM   #4
pbman
Subscriber
 
pbman's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London
Posts: 1,135
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

in after effect

create a new comp an go import files broswe to the fisrt frame of the sequence
click it u should have some options
in the open box under file name and type

there should be one for traga sequence (i use traga so dont know if it changes but there shoul be an option for sequence)
tick that box

click open

in the window where ur comp and all other files go there should be one for the sequence
if it has imported as a sequence it shold appear as one file with u drag and drop onto the time line
u should then be able to play this back

adjust colours ect and expor/render as an .avi
__________________
Now at SMU doing BSc 3D Computer Animation so its hard to get on here
My wire render tut http://forum.simplymaya.com/showthre...threadid=20973
pbman is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2006, 12:50 PM   #5
DreamsIn3D
Subscriber
 
DreamsIn3D's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sweet you rock. Thanks for the help.
DreamsIn3D is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.