Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 08-12-2006, 12:56 AM   #1
agentprovo
Subscriber
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Extrude is acting weird in Maya 8

I installed Maya 8 and . . . well . . . extrude is acting strange. I deleted the preferences and it's still acting strange. Well . . . different from my previous version.:headbang:

Extrude local works the same as it always does. However, when I click the blue circle to switch to world view, my manipulator keeps snapping to the origin. I'm sure it is just a setting some place, but . . . I'm not sure what's causing it.

Thoughts?

Thanks.
Attached Thumbnails
 
agentprovo is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2006, 08:33 AM   #2
Radical Edward
Registered User
 
Radical Edward's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 234
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm not sure why it does this. The odd thing I find is (I've been doing this alot with edges) if you switch into vertex mode and fiddle with vertices a bit, then back into edge mode, then when I extrude an edge again, it works fine.

(It's when I extrude an edge, move it in the world coords (the controller is in the middle of the edges) then extrude again immediately, when I go to world coords it snaps to the object center.)
Radical Edward is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2006, 09:59 AM   #3
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Its a bug in maya 8 , I think theres an update that you can downlaod to fix it. Have a look on Autodesk's site
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Extrude Manipulator does not appear Celebrus Technical Issues 11 15-10-2013 09:37 PM
New Moderators on Simply Maya Miss_Nova Site News & Announcements 21 17-05-2011 01:24 AM
Maya Hair/Polygon Error ingram_no.7 Members Lounge 13 10-12-2010 11:27 AM
LayoutTools for Maya 2011 is here... ctbram Members Lounge 1 06-12-2010 11:32 PM
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 03:45 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.