Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 23-01-2007, 02:42 AM   #1
danotronXX
Subscriber
 
danotronXX's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: cleveland ohio
Posts: 313
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default rendering multiple different lights

i seem to have a problem rendering an ambient, directional and spotlight on the same scene. it seems like it only renders the ambient light and forgets the other ones. but when i delete the ambient light the spotlight renders and not the rest. anybody have ideas?
danotronXX is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2007, 02:41 PM   #2
NeoStrider
Registered User
 
NeoStrider's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Cleveland, Ohio (USA)
Posts: 1,541
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

what makes you sure your lights are being ignored? (and never use an ambient light... it makes your objects appear flat.)

show us an image?
__________________
Accept no substitutions.
NeoStrider is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2007, 04:03 PM   #3
danotronXX
Subscriber
 
danotronXX's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: cleveland ohio
Posts: 313
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

um maybe they are being rendered but its hard to tell. I just tought there might of been some kind of maya setting that sets the number of lights to render in the same scene. but i guess not.
danotronXX is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2007, 05:15 PM   #4
NeoStrider
Registered User
 
NeoStrider's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Cleveland, Ohio (USA)
Posts: 1,541
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

naw, you could have like 800 lights in the same scene... a good way to tell if a light is being ignored is by turning on depth map shadows for each light. if you get two shadows (i'm HOPING you got rid of that ambient light ) then you've got your two lights working correctly.

but you should post a screen capture of your light setup and a render just to be sure.
__________________
Accept no substitutions.
NeoStrider is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2007, 06:17 PM   #5
younglion
Registered User
 
younglion's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: t-dot
Posts: 646
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well if you are going for a flat colour then an ambient light is your choice apart form the its useless and doesnt give you realistic results, and also checj your attribute editor for the light intensity, and make sure nothing is block the light path. It will be much better if you could post a screen shot of what your problem is.
__________________
wip
Kleemann cl65
my concept car
younglion is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2007, 12:04 AM   #6
danotronXX
Subscriber
 
danotronXX's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: cleveland ohio
Posts: 313
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Thumbs up

im away from home and cant manage to get a shot of my scene. but thanks guys i really appreciate your helps and got some useful input.
danotronXX is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2007, 12:07 AM   #7
danotronXX
Subscriber
 
danotronXX's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: cleveland ohio
Posts: 313
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

o NeoStrider i noticed your from cleveland ohio also. I didnt know people did cg in cleveland thats surprising. wat part of cleveland do u live in.
danotronXX is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2007, 06:58 AM   #8
NeoStrider
Registered User
 
NeoStrider's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Cleveland, Ohio (USA)
Posts: 1,541
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

technically south euclid.
__________________
Accept no substitutions.
NeoStrider is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM
New Feature: Multiple Image Upload David Members Lounge 0 30-11-2010 09:40 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.