Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 14-02-2007, 09:11 AM   #1
D-vide
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Attach curves

How do i attach these two curves to get a base for my violin render?
Attached Thumbnails
 
D-vide is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2007, 09:45 AM   #2
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Select the two curves then go curves -> attach curves
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2007, 09:49 AM   #3
D-vide
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no, i mean, how can i make those two curves to filled out nurb in the same shape?
D-vide is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2007, 10:33 AM   #4
Joopson
Registered User
 
Joopson's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,313
Thanks: 1
Thanked 33 Times in 33 Posts
Default

in maya 8 and 8.5 it is suface menusets>surfaces>loft


in 7 and below it is: modeling menu sets>surfaces>loft....... the menuset is just another name for the dropdown menu in the top left..
i hope that helpss
__________________
Environment Artist @ Plastic Piranha
www.joopson.com
Joopson is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2007, 10:44 AM   #5
D-vide
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

this happens when i press loft:
Attached Thumbnails
 
D-vide is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2007, 10:51 AM   #6
Joopson
Registered User
 
Joopson's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,313
Thanks: 1
Thanked 33 Times in 33 Posts
Default

delete the loft, and 1 of the curves... duplicate the curve and put it where you want it.... try again with the loft
__________________
Environment Artist @ Plastic Piranha
www.joopson.com
Joopson is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2007, 11:31 AM   #7
D-vide
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks man! but now, how do i fill in the middle to make it a solid nurb?
Attached Thumbnails
 
D-vide is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2007, 11:37 AM   #8
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

If it was me I would have used the bevel plus tool, then again I would not have done it in nurbs!
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2007, 12:34 PM   #9
D-vide
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well, i only want a solid object using the curves i've drawn. i've tried using loft and bevel but that doesn't make the middle of my drawings solid, only the side.

i want it to be one solid object to work on without the big hole in the middle, so all sides must be solid. can anyone help me on that?
D-vide is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2007, 12:46 PM   #10
NeoStrider
Registered User
 
NeoStrider's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Cleveland, Ohio (USA)
Posts: 1,541
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

select one curve, surfaces-->planar.
__________________
Accept no substitutions.
NeoStrider is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2007, 12:57 PM   #11
D-vide
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

it doesn't work, ik give up. thanks for helping.

stupid program
D-vide is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2007, 01:01 PM   #12
publicFunction
Senior Software Developer
 
publicFunction's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Livingston, Scotland
Posts: 1,701
Thanks: 1
Thanked 23 Times in 23 Posts
Default

Programs are not stupid, only the user who refuse to look at tutorials and help files is the stupid one.

Imagine giving up already, shame on you. This is not MS Word where it takes you 5 mins to know what you are doing and away you go. PPl here work years on end learning maya and no one knows it all.

Listen to the advice given it works and never quit, you'll just do it for the rest of your life.
__________________
Chris (formerly R@nSiD)
Twitter
When the power of love overcomes the love of power the world will truely know peace - Jimmy Hendrix
Winner SM VFX Challenge 1
3rd Place SM SteamPunk Challenge (May 2007)
publicFunction is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2007, 01:05 PM   #13
arran
Registered User
 
arran's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,708
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

Originally posted by R@nSiD
Programs are not stupid, only the user who refuse to look at tutorials and help files is the stupid one.
spot on r@nsid.
__________________
arran3D

arran3D blog
arran is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2007, 03:04 PM   #14
Mayastatic
Subscriber
 
Mayastatic's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: germany
Posts: 154
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don´t know whats wrong with you all.
Simplymaya IS ALREADY the best page for MAya users and you still cry for nothing.
I ever get FAST, PROFESSIONAL AND FRIENDLY answers!

It´s too SimplyMaya :

Select the first curve and open the Planar menu then set the output Geomitry to Polygons, Type to triangels, tesselation method to standard fit and set the 3D delta to a smaller value as the preset ( like 0.0170) and planar!

Select the second Curve and hit G for repeating the last action!

Then you should have two fiting planes in the shape of your Guitar!

Then open the outliner (Window- Outliner) and select the two curves and loft them! Do the same modification like the planar.
output Geomitry to Polygons, Type to triangels, tesselation method to standard fit and set the 3D delta to a smaller value as the preset ( like 0.0170) and planar!

Last but not least delete the two Curves if you want and it is done.
Easy or not???

Good luck and a good work!!!
Mayastatic is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2007, 11:16 PM   #15
DotNet54
Registered User
 
DotNet54's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Originally posted by R@nSiD
Programs are not stupid, only the user who refuse to look at tutorials and help files is the stupid one.


lol thats right maya is not stupid ppl are stupid



and dont give up tat quikly
__________________
Maya is simple, but only if you believe it
DotNet54 is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.