Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 13-06-2007, 04:28 AM   #1
gubar
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,055
Thanks: 2
Thanked 59 Times in 56 Posts
Default Can't delete unwanted vertexes

Hi,

during modeling I've created two, overlapping vertices on top of one another. When I try to delete them, I get the following message in the command preview:

// Warning: Some selected vertices have complex edge attachment; Delete Edge/Vertex removes selected vertices and related edges //

But, they do not delete; I've also tried to delete them by right clicking in the channel box, but they stay.

Anyone able to help?

thanks,

g
gubar is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2007, 04:33 AM   #2
Perfecto
Registered User
 
Perfecto's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: TN (USA)
Posts: 1,882
Thanks: 8
Thanked 127 Times in 119 Posts
Default

Post a wireframe showing that area of your model with the vertices selected. That will help us determine the problem easier and give you a good answer.
__________________
Don't be satisfied with what you can do but rather strive to do the things you can't do!
Exceed Expectations!
Perfecto is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2007, 04:34 AM   #3
publicFunction
Senior Software Developer
 
publicFunction's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Livingston, Scotland
Posts: 1,701
Thanks: 1
Thanked 23 Times in 23 Posts
Default

DO a cleanup operation on the geometry. If you are not getting to delete some of the veryts it usually indicates a problem with the edgeds connectiong.

I suggest going in and removeing the faces on either sdie of the geometry, but it does sound like you have kinda opened a can of worms.
__________________
Chris (formerly R@nSiD)
Twitter
When the power of love overcomes the love of power the world will truely know peace - Jimmy Hendrix
Winner SM VFX Challenge 1
3rd Place SM SteamPunk Challenge (May 2007)
publicFunction is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2007, 04:34 AM   #4
Perfecto
Registered User
 
Perfecto's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: TN (USA)
Posts: 1,882
Thanks: 8
Thanked 127 Times in 119 Posts
Default

You can just do a Print Screen if you want. No need to render.
__________________
Don't be satisfied with what you can do but rather strive to do the things you can't do!
Exceed Expectations!
Perfecto is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2007, 05:15 AM   #5
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Originally posted by R@nSiD
DO a cleanup operation on the geometry. If you are not getting to delete some of the veryts it usually indicates a problem with the edgeds connectiong.

I suggest going in and removeing the faces on either sdie of the geometry, but it does sound like you have kinda opened a can of worms.
Eye that might sort it.

You might also have a normal in the wrong direction so id give it a go checking the normals.

As Chris said it can be a pain to get it sorted.

Sometimes the script editor makes its own scripts that help you out, you might need to open the script editor to see the full text.
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2007, 05:42 AM   #6
gubar
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,055
Thanks: 2
Thanked 59 Times in 56 Posts
Default

Thanks for the responses folks - I tried working with the edges round about the points and have managed to get rid of them.

I think I'd misused the split polygon tool and created some bad geometry.

I'm having some more issues though, and I've got a new thread called "Co-ordinates in Maya issue". If you could help there it would be great.

cheers,

g.
gubar is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.