Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 08-10-2007, 07:47 PM   #1
Falco Fal Frida
Subscriber
 
Falco Fal Frida's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Maya Complete or Unlimited

What is the best solution to use to make a high quality animation clip as seen in lord of e ring, Which software combo below is the best

A) Maya Complete, Z brush, Photoshop and a Video editing sftware

B) Maya Unlimited Z brush Photoshop and Video editing software

Models to animate are as seen in Lord of e Rings. all wearing armours, simple ancient clothes and capes, And mainly thos fantasy like clothings. I have no problem to decide for making creatures like the oliphant or nazgul as they have no cloth on them, My concern is those soldiers with capes and cloth on them,

Tnx
Attached Images
File Type: bmp dfs.bmp (226.2 KB, 14 views)
Falco Fal Frida is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 08:04 PM   #2
Joopson
Registered User
 
Joopson's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,313
Thanks: 1
Thanked 33 Times in 33 Posts
Default

maya unlimited, because maya complete doesnt have a cloth feature.
__________________
Environment Artist @ Plastic Piranha
www.joopson.com
Joopson is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 11:27 PM   #3
starjsjswars
Subscriber
 
starjsjswars's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: IL
Posts: 1,052
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

or fur, hair, and all that.
__________________
A great mod for Jedi academy www.moviebattles.com

Computer Rig-

64-bit vista
23.5 inch LCD + a 19 inch
Q6600 intell qaud
4 gigs of ddr2 ram
8800GTS 512 video card @700mhz
starjsjswars is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2007, 07:56 AM   #4
Jay
Senior Modeler - Framestore
 
Jay's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: UK
Posts: 6,234
Thanks: 39
Thanked 425 Times in 381 Posts
Default

Maya was used for all that stuff but wasnt used for the animation of armies in Lord of the rings, they used software called Massive.

Have you been using Maya very long?
Jay is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2007, 03:19 PM   #5
NitroLiq
Moderator
 
NitroLiq's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: New York
Posts: 2,133
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default

What is the best solution to use to make a high quality animation clip as seen in lord of e ring,
Hire WETA.
__________________
"Terminat Bora Diem, Terminal Auctor opus."
NitroLiq is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2007, 04:39 PM   #6
Jay
Senior Modeler - Framestore
 
Jay's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: UK
Posts: 6,234
Thanks: 39
Thanked 425 Times in 381 Posts
Default

Hey Nitro

Every thread I posted on has your quick dry wit on it tonight, what have you been eating today? LOL

Jay
Jay is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2007, 04:59 PM   #7
NitroLiq
Moderator
 
NitroLiq's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: New York
Posts: 2,133
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default



Just so I'm not completely useless in this post, as others have said, Unlimited has all the fur, cloth, etc. built in. That being said, with complete, you can always achieve the same thing with add-ons (shave and a haircut, Syflex cloth, etc) and it may yet be cheaper (don't quote me on that last part).
__________________
"Terminat Bora Diem, Terminal Auctor opus."
NitroLiq is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2007, 10:01 AM   #8
farbtopf
Subscriber
 
farbtopf's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: London
Posts: 520
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

You will definitely need a compositing software, After effects, Shake, Combustion, Fusion etc..
__________________
www.animateme.me.uk
farbtopf is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Moderators on Simply Maya Miss_Nova Site News & Announcements 21 17-05-2011 01:24 AM
Maya Hair/Polygon Error ingram_no.7 Members Lounge 13 10-12-2010 11:27 AM
Simply Maya Resources Online Miss_Nova Site News & Announcements 1 08-12-2010 09:36 PM
LayoutTools for Maya 2011 is here... ctbram Members Lounge 1 06-12-2010 11:32 PM
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 03:45 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.