Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 07-11-2007, 01:31 PM   #1
ArtieLange
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Maya Crashes when just clicking on "Save" or "Open"

Everything was working fine then suddenly Maya 7.0 Unlimited crashes every time I click on "Open Scene" or "Save Scene", it just closes without a Crash report from windows or anything. I can create geometry and other things without crashing but when I want to save, it closes immediately. I've installed and reinstalled and I'm still getting the same problem. Please help.

And another thing, it does the same when I want to import or anything that uses the window browser function (like setting up project location on your harddrive).

Last edited by ArtieLange : 07-11-2007 at 01:54 PM.
ArtieLange is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 12:06 AM   #2
starjsjswars
Subscriber
 
starjsjswars's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: IL
Posts: 1,052
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

when you unistalled it how did u go about it? because i had a problem back about 3-4 weeks ago, i unistalled and renstalled it about 3 times and the same problem.. so i knew that unstailling wasing goning to fix it the way i was doing, so then i tried something else. I just deleted my whole Autodesk>Maya file and then went to the control panel and unstialled it from there and then installed it and everything worked.


Idk if this will work for you but... it worked for me.


Btw whats on your computer? processer, ram?
__________________
A great mod for Jedi academy www.moviebattles.com

Computer Rig-

64-bit vista
23.5 inch LCD + a 19 inch
Q6600 intell qaud
4 gigs of ddr2 ram
8800GTS 512 video card @700mhz
starjsjswars is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 02:49 AM   #3
ArtieLange
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, I went to Add/Remove programs and uninstall Maya when I removed all maya folders.

I don't understand " my whole Autodesk>Maya file" thing though. I'm assuming that you want me to delete the main Maya folder in Programs folder first before I uninstall Maya from Add/Remove Programs.

I'll try that.

My specs are:

AMD 64 X2 Dual Core Processor 3800
3.00 GB of RAM
GeForce 6800 Series
ArtieLange is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 03:33 AM   #4
starjsjswars
Subscriber
 
starjsjswars's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: IL
Posts: 1,052
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

yea just the maya (Version) so for me it was C:/Program files/autodes/maya8.0. i just deleted the whole maya8.0 folder and then add/remove programs it off after.

Tell me if this works :p
__________________
A great mod for Jedi academy www.moviebattles.com

Computer Rig-

64-bit vista
23.5 inch LCD + a 19 inch
Q6600 intell qaud
4 gigs of ddr2 ram
8800GTS 512 video card @700mhz
starjsjswars is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 03:38 AM   #5
ArtieLange
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for replying, you have no idea how much you are saving my butt. But everytime I try to delete the folder, i get the "can't delete because "helpserver.jar" is being used by another person or program.
ArtieLange is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 03:39 AM   #6
starjsjswars
Subscriber
 
starjsjswars's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: IL
Posts: 1,052
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

hmm odd... try restarting your comptuer and then doing it.


i just hope this works for you b\c it worked for me.
__________________
A great mod for Jedi academy www.moviebattles.com

Computer Rig-

64-bit vista
23.5 inch LCD + a 19 inch
Q6600 intell qaud
4 gigs of ddr2 ram
8800GTS 512 video card @700mhz
starjsjswars is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 03:42 AM   #7
ArtieLange
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I just found out that helpserver.jar is a program used by Java.exe so I went to task manager and shut that down.
ArtieLange is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 04:06 AM   #8
ArtieLange
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did you get a problem with "can't read Maya.msi" under the windows folder while uninstalling?
ArtieLange is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 04:07 AM   #9
starjsjswars
Subscriber
 
starjsjswars's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: IL
Posts: 1,052
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

cant remeber its been almost a month
__________________
A great mod for Jedi academy www.moviebattles.com

Computer Rig-

64-bit vista
23.5 inch LCD + a 19 inch
Q6600 intell qaud
4 gigs of ddr2 ram
8800GTS 512 video card @700mhz
starjsjswars is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 05:49 AM   #10
ArtieLange
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Now I can't even install Maya, I get the installer unpacking everything and then say "maya is up to date" but nothing has been installed. I've looked through my registery trying to delete Maya files but still I get this. When I go under "Add/Remove Programs", it still registers maya but without a "uninstall option".
ArtieLange is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 06:32 AM   #11
starjsjswars
Subscriber
 
starjsjswars's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: IL
Posts: 1,052
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

ugh.... did u do anything else?
__________________
A great mod for Jedi academy www.moviebattles.com

Computer Rig-

64-bit vista
23.5 inch LCD + a 19 inch
Q6600 intell qaud
4 gigs of ddr2 ram
8800GTS 512 video card @700mhz
starjsjswars is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 07:11 AM   #12
ArtieLange
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

YES! IT WORKED! I forgot to delete one piece of the register. After installing, i opened it and now it saves!! thanks man!!!!!!!!!!!!
ArtieLange is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 07:38 AM   #13
starjsjswars
Subscriber
 
starjsjswars's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: IL
Posts: 1,052
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

np lol it took me about 4 hours to figure it out my self... happy to help.
__________________
A great mod for Jedi academy www.moviebattles.com

Computer Rig-

64-bit vista
23.5 inch LCD + a 19 inch
Q6600 intell qaud
4 gigs of ddr2 ram
8800GTS 512 video card @700mhz
starjsjswars is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Moderators on Simply Maya Miss_Nova Site News & Announcements 21 17-05-2011 01:24 AM
Maya Hair/Polygon Error ingram_no.7 Members Lounge 13 10-12-2010 11:27 AM
Simply Maya Resources Online Miss_Nova Site News & Announcements 1 08-12-2010 09:36 PM
LayoutTools for Maya 2011 is here... ctbram Members Lounge 1 06-12-2010 11:32 PM
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 03:45 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.