Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 12-02-2008, 08:02 AM   #1
kurt5
Registered User
 
kurt5's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Belgium
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem with moving vertices

I'm new in Maya and i bought a dvd video training but the tutor speaks of moving a vertice on the same height of an other vertice by selecting the vertice, click on the axe of the manipulator tool (one time) go to the other vertice hold down the w key and click with your middel mouse button. The the two vertices should be on the same height, but it won't work with me. I'm from Belgium and i use a azerty keyboard but i don't think thats the reason because a can select the move tool just by pressing the w key. Can someone help me and is it possible to switch from qwerty to azerty keyboard in Maya and final question is there a list on the internet with all the hotkeys and shortcuts in Maya. Thank you very much, Kurt
kurt5 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 08:39 AM   #2
jsprogg
Lifetime Member
 
jsprogg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Chicago
Posts: 1,706
Thanks: 0
Thanked 85 Times in 77 Posts
Default

Hi, you selct the vertices you want move then click on the handle of the direction you want the vertices to move and the keys you need to hold down are the ctrl + V then middle mouse drag over the vertices you want to match the height of.
__________________


2 x Modeling Challenge Winner
jsprogg is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 10:03 PM   #3
kurt5
Registered User
 
kurt5's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Belgium
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the answer, but it doesn't work. If i select the vertice and click on the handle of the manipulator tool in the correct direction and then i hold down the ctrl + v key notting happens. The program gives a warning below the working space about "error can't open file: something from the clipboard.
Please help
kurt5 is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2008, 12:28 AM   #4
kurt5
Registered User
 
kurt5's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Belgium
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks, it works
kurt5 is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.