Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 06-01-2003, 03:16 AM   #1
iron_tick
Subscriber
 
iron_tick's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicagoland USA
Posts: 719
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Avi as texture error

From what i understand, maya takes avi's as a valid texture imput. but, i havent been able to get it to take an avi or any other movie for that fact, as a texture file. i keep getting some error similar to this.......{ERROR, Cannot open AVI (Microsoft® audio/visual interleaved) file "C:/so and so.avi" as an image file: it contains no image tracks
RIFF tag size(122884448 + 8) and file size(122884608) don't match
AVI compression mode is not supported}...anyone know whats wrong?
__________________
<html><font size=2>
<font color="blue">
And after calming me down with some orange slices and some fetal spooning,
E.T. revealed to me his singular purpose.

--TOOL, 10,000 Days---

</font></pre>
</html>
iron_tick is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2003, 03:17 AM   #2
iron_tick
Subscriber
 
iron_tick's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicagoland USA
Posts: 719
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Another weird thing is it wont even take an avi made by maya.
__________________
<html><font size=2>
<font color="blue">
And after calming me down with some orange slices and some fetal spooning,
E.T. revealed to me his singular purpose.

--TOOL, 10,000 Days---

</font></pre>
</html>
iron_tick is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2003, 03:26 AM   #3
kbrown
Moderator
 
kbrown's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: London, UK
Posts: 3,198
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

You have to use the movie node, not a texture node. Then you have to enable the Use Frame Extension on the movie node and animate the Frame Extension for example by keying it.
__________________
Kari
- My Website
- My IMDB

Do a lot, Fail a lot and Learn a lot!

Last edited by kbrown : 06-01-2003 at 03:33 AM.
kbrown is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2003, 03:40 AM   #4
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

even then there are some avi's that the movie node won't animate for some reason... I've been trying to determine why.... :p
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Maya Hair/Polygon Error ingram_no.7 Members Lounge 13 10-12-2010 11:27 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.