Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 25-04-2009, 04:39 PM   #1
Stannoman
Registered User
 
Stannoman's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 51
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default How to merge these objects?

Hello, I have gotten a file from a third party group, and I am not sure what kind of components the model is build up from, but I want to merge the objects together so I can load it into Avid 3D, but I cant seem to use the standard Merge option, I guess its made out of NURBS surfaces, but they are not connected to each other.

Can anyone tell me how to merge these components to a model without any holes and stuff?

Here is a picture so you can have a closer look at the model:



UPDATE: Oh Appearantly I can't export Nurbs surfaces to OBJ, since it is skipping NURBS surfaces when I try to export it, so do I need to change the NURBS into polygons? and how to link them if so?

Last edited by Stannoman : 25-04-2009 at 04:52 PM.
Stannoman is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2009, 05:28 PM   #2
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

You can convert nurbs to polys, have a look in the help file for some info
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2009, 02:22 PM   #3
Stannoman
Registered User
 
Stannoman's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 51
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Thanks, I'll give it a try.
Stannoman is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.