Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 28-04-2009, 12:21 AM   #1
Chirone
Subscriber
 
Chirone's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NZ
Posts: 3,124
Thanks: 11
Thanked 147 Times in 143 Posts
Default After Effects Rendering with Alpha

Hi all,

i exported an image sequence as a tga sequence from maya and i'm pretty sure it has an alpha channel (i should double check that?)

and i put it into AE and rendered it out and encoded it with H.264 at 1280x720 as an mov file
then i gave it to the chief engineer and he slapped it onto Final Cut Pro and it didn't have the transparency where it should have been

is it to do with the H.264 encoding that the alpha information was lost? what should i use to encode the output from AE?


---

fixed, wrong codec
__________________


that's a "Ch" pronounced as a "K"

Computer skills I should have:
Objective C, C#, Java, MEL. Python, C++, XML, JavaScript, XSLT, HTML, SQL, CSS, FXScript, Clips, SOAR, ActionScript, OpenGL, DirectX
Maya, XSI, Photoshop, AfterEffects, Motion, Illustrator, Flash, Swift3D

Last edited by Chirone : 28-04-2009 at 10:34 AM.
Chirone is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2009, 11:57 AM   #2
zico_samagoria
Registered User
 
zico_samagoria's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Egypt
Posts: 129
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You should do one of the following :

1- Export your movie from AE as a PNG sequence. and color information RGBA.
2- Export your movie from AE as QuickTime movie with ( Animation ) Compression and Contain alpha button.


That will solve your problem.
__________________
You Deserve
zico_samagoria is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
paint effects... se7enhedd Maya Basics & Newbie Lounge 4 04-12-2010 04:59 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.