Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Batman by Jason Edwards
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 13-12-2009, 10:23 PM   #1
Registered User
Join Date: Dec 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Maya Transfer maps

Im new on this forum and i really hope to enjoy being part of this community I've been working with Maya for approx. 3 years mostly making 3d models for 2.5d games and textures also. lately i really began to experiment with Maya to learn it better. my current problem is this. I am making something that's supposed to be a concrete block using Maya 2009 and Mudbox. I made the low-poly mesh and its Uv map. Then i exported it to Mudbox and sculpted somewhat on it. exported it from Mudbox back to Maya and then tried to transfer the Map from the High-poly mesh to the Low-poly one. Thing is everything works fine exept that after the export i can see somewhat errors on the baked Normalmap.
check these images below.

What happens is that i can see the Low-poly Uvgrid on the Baked normal map, which gives me impact on the final result of the model.

I would really appreciate if someone could help me on this one, I've been trying to figure this out for the last 48 hours but I am still stuck with it and It seems as I cant understand what the problem is. Ive been trying to to the same thing to other objects also but result is still the same.

spetsnaz17 is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2009, 11:57 PM   #2
Technical Director
NextDesign's Avatar
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,982
Thanks: 33
Thanked 532 Times in 471 Posts

Seems like either a UV problem, or a problem associated with your transfer settings. Have you read through the documentation on the tool? If you haven't start there. You can also try a tutorial like this one:

Also, you know you can create the normal maps inside of Mudbox right? Try that
Imagination is more important than knowledge.
NextDesign is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2009, 12:25 AM   #3
Registered User
Join Date: May 2009
Posts: 153
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

thanks for sharing the link.........
3ddon is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Moderators on Simply Maya Miss_Nova Site News & Announcements 21 17-05-2011 12:24 AM
Maya Hair/Polygon Error ingram_no.7 Members Lounge 13 10-12-2010 10:27 AM
Simply Maya Resources Online Miss_Nova Site News & Announcements 1 08-12-2010 08:36 PM
LayoutTools for Maya 2011 is here... ctbram Members Lounge 1 06-12-2010 10:32 PM
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 02:45 AM

Thread Tools

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.