Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 31-01-2010, 10:12 AM   #1
taquion
Subscriber
 
Join Date: May 2009
Location: Jaen, Spain
Posts: 208
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default square question

I have made this object with a boolean operation.
My question is: should I draw new edges so that every face is a square or could i leave it that way having a smaller number of faces but 2 of them with many sides?
Attached Thumbnails
 
__________________
My animations

My renders
taquion is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2010, 10:27 AM   #2
Ozgalis
Events Team at Wargaming.net
 
Join Date: Dec 2008
Location: Crystal Lake, Illinois
Posts: 478
Thanks: 8
Thanked 74 Times in 69 Posts
Default

Your going to want to make all of those stray verts loops here is a post of what I mean. As far as I know your going to want to do this to prevent problems further down the road.
Attached Thumbnails
 
Ozgalis is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2010, 10:37 AM   #3
taquion
Subscriber
 
Join Date: May 2009
Location: Jaen, Spain
Posts: 208
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Ok, thanks
__________________
My animations

My renders
taquion is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2010, 09:33 AM   #4
Chirone
Subscriber
 
Chirone's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NZ
Posts: 3,124
Thanks: 11
Thanked 147 Times in 143 Posts
Default

if it's going to deform or be smoothed then yes you'll need to make the faces 'squares'

i'm pretty certain though you can't add the edges after that boolean. maya will complain at you saying you can't add an edge that ends or starts at a hole.
__________________


that's a "Ch" pronounced as a "K"

Computer skills I should have:
Objective C, C#, Java, MEL. Python, C++, XML, JavaScript, XSLT, HTML, SQL, CSS, FXScript, Clips, SOAR, ActionScript, OpenGL, DirectX
Maya, XSI, Photoshop, AfterEffects, Motion, Illustrator, Flash, Swift3D
Chirone is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.