Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 30-04-2010, 11:14 AM   #1
should_be_shot
Subscriber
 
should_be_shot's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lincoln, United Kingdom
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Lambert texture transparency issue

Hi

I'm adding some textures to some flags I've made. I've been searching for source images on google and changing the size and filetype to .tiff. Now when I apply the edited texture to the face it works fine, but the other four show as transparent.

What the hell is going on here I've gone through the same process for each but only one will display/render correctly.

Any ideas fellow Maya users?
__________________
Ignorance is bliss
should_be_shot is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2010, 11:24 AM   #2
should_be_shot
Subscriber
 
should_be_shot's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lincoln, United Kingdom
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorted this one myself, Thank god

Seems that the working texture was RGB and the others were indexed colours by default.

Just went back in photoshop and went

Image>Mode>Change from 'Indexed Colour' to 'RGB'

then went into maya and click the reload button under the filename texture link

Sorted
__________________
Ignorance is bliss
should_be_shot is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2010, 09:56 PM   #3
jsprogg
Lifetime Member
 
jsprogg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Chicago
Posts: 1,706
Thanks: 0
Thanked 85 Times in 77 Posts
Default

Maya has a few issues with tiff images , its usually the type of compression used for the tiff.... the easiest solution would be to convert the images to targa or jpg if you dont need transparency or simply resave the tiff without compression.
__________________


2 x Modeling Challenge Winner
jsprogg is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.