Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Batman by Jason Edwards
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 21-05-2010, 02:53 AM   #1
Registered User
Join Date: Mar 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Change Rotate axis to Local/World has no effect

If I make a selection of multiple verts and faces and I change the Rotate tool settings to "Local," the axis still appears to be set to a world axis.

Is there any way to alter the axis of rotation so that it matches the average angle of my selected faces? The pic below shows the handles all matching world axis even when local has been ticked under tool settings. Shouldn't the handles be angled differently?
Attached Thumbnails
Current Demo Reel:
Megatron2.0 is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2010, 05:53 AM   #2
Registered User
Perfecto's Avatar
Join Date: Mar 2007
Location: TN (USA)
Posts: 1,882
Thanks: 8
Thanked 127 Times in 119 Posts

I've run into the same issue before. It would be nice if there was an option to set the rotation to line up with the normals like the move tool has. But to my knowledge, there is no such option for the rotate tool.
Don't be satisfied with what you can do but rather strive to do the things you can't do!
Exceed Expectations!
Perfecto is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2010, 01:11 PM   #3
Lifetime Member
bullet1968's Avatar
Join Date: Feb 2010
Location: Australia
Posts: 4,255
Thanks: 158
Thanked 651 Times in 621 Posts

Ive had the same problem too....pain in the bum.

I ended up doing the 'create object' and snapping it to my object in question then parenting etc etc but to do it for what you want Mega probably is impossible.

cheers bullet

BUT if you find a way make sure you post it.

"A Darkness at Sethanon", a book I aspire to model some of the charcters and scenes
bullet1968 is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM
Stepping effect in fluid gubar Dynamics & Special Effects 2 03-12-2010 09:42 PM
How to change thread picture daverave Members Lounge 5 01-12-2010 05:20 PM

Thread Tools

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.