Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 23-01-2003, 09:59 AM   #1
undo
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: wonderland
Posts: 66
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default blinking sprites

I have been fiddling with some sprites, and when I hardware render them, they seem to be blinking, which is not the intension. For the moment I'm all out ideas of out what to do next. So here is the scene. Its a simple 4.5 scene. Maybe ladies and gentlemen, some have some time to say their 2 cents about whats there is wrong with it.


help much appreciated ...
__________________
/ ctrl-z
undo is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2003, 10:06 AM   #2
undo
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: wonderland
Posts: 66
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hmm somehow I couldnt attach the scene before, as *.zip so here it is in pieces
__________________
/ ctrl-z

Last edited by undo : 23-01-2003 at 10:14 AM.
undo is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2003, 10:25 AM   #3
undo
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: wonderland
Posts: 66
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

and the sprites images
...

I had to cut some off the images away to fit them here, so the sprites will need a reassigning of the sprites, but the blinking should still be there.




__________________
/ ctrl-z
undo is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2003, 05:23 PM   #4
ragecgi
Super Moderator
 
ragecgi's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Minnesota, USA
Posts: 3,709
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

I'll give it a look after I complete the current vip movie tutorial

Should have an answer to you by tommorrow night or so if that's ok??
__________________
Israel "Izzy" Long
Motion and Title Design for Broadcast-Film-DS
izzylong.com
ragecgi is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2003, 06:05 PM   #5
undo
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: wonderland
Posts: 66
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks ragecgi that would very nice
__________________
/ ctrl-z
undo is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2003, 07:02 PM   #6
ragecgi
Super Moderator
 
ragecgi's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Minnesota, USA
Posts: 3,709
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

I'll see what I can do
__________________
Israel "Izzy" Long
Motion and Title Design for Broadcast-Film-DS
izzylong.com
ragecgi is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2003, 05:42 AM   #7
ragecgi
Super Moderator
 
ragecgi's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Minnesota, USA
Posts: 3,709
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

Ok, now remember, I'm NO sprite wiz here so keep that in mind

I see 2 possible issues here:

1. First, a small one, in your 5 images that you are trying to cycle through, image new.3 is 256x256 pixels in size, while the rest are 512x512.

Maya might not know how to treat this, so it may be omitting it, or it may be too small to see, so it seems like it is blinking?
Not sure.....

OR

2. In your particleShape ApplySprite expressions, 2 particle shapes share this first int string:

int $firstImageNumber = .I[0];
int $lastImageNumber = .I[1];


Then, the remaining 2 share this string:

int $firstImageNumber = file2.startCycleExtension;
int $lastImageNumber = file2.endCycleExtension;

Maya might not know how you want to cycle through your images, or, maya might be having an issue with something along those lines maybe?

...Sorry I couldn't be of more help


On a side note, are yo trying to achive a "warp drive" type of starfield flythrough effect?

If so, have you tried using an omni point emitter emitting points with a pass ratio of 5 (like you currently have), and have the points emit towards the camera, in a cone shape?

Just one of many ways to do that.
(IF that's what you were trying to do...)

Lemme know if I helped at all, AND if you ARE trying to get that type of effect, I have MANY easier ways you could try to do this that have worked fo me in the past
__________________
Israel "Izzy" Long
Motion and Title Design for Broadcast-Film-DS
izzylong.com
ragecgi is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.