Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 05-02-2011, 02:56 AM   #1
Ataraxy
Subscriber
 
Join Date: Jun 2005
Location: Atlanta, GA
Posts: 258
Thanks: 2
Thanked 39 Times in 39 Posts
Default Move tool.... GONE?

Ok. So I was working on a animation project for class.. and was just rolling along until.. my Move Tool disappeared out of my Persp view. It shows up in the Top/Side/Front Views.. but not in Persp..


I've tried resetting the tool options.

I've also tried deleting my preferences out of the folder under \username\maya\blahblah\x64-2011\pref folder

and.. the good ole fashioned restart maya..

to no avail.. It's still not on.


Yes I am working on homework on a Friday night.
Ataraxy is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2011, 03:15 AM   #2
David
SM Site Programmer
 
David's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 2,991
Thanks: 49
Thanked 385 Times in 300 Posts
Default

try this buildNewSceneUI; type it into the script editor and execute it.

Hope it helps.

Dave
__________________
Worst Response To A Crisis:
From a readers' Q and A column in TV GUIDE: "If we get involved in a nuclear war, would the electromagnetic pulses from exploding bombs damage my videotapes?"
David is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2011, 03:25 AM   #3
Ataraxy
Subscriber
 
Join Date: Jun 2005
Location: Atlanta, GA
Posts: 258
Thanks: 2
Thanked 39 Times in 39 Posts
Default

thanks for the quick reply.


the command worked but did not bring back my Move Tool into the Perspective View.

I'm really confused here, this has never happened.. it's not too small or too big.. i've even tried resizing it (+/-)


****EDIT****

I re-deleted the prefs.. this time with Maya app closed <duhhh should've done this first time>

Thanks for that the command tho!!

Last edited by Ataraxy : 05-02-2011 at 03:33 AM.
Ataraxy is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2011, 03:43 AM   #4
David
SM Site Programmer
 
David's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 2,991
Thanks: 49
Thanked 385 Times in 300 Posts
Default

It's useful if you ever open someone else's scene form a different version of Maya clears up all sorts of problems.

Dave
__________________
Worst Response To A Crisis:
From a readers' Q and A column in TV GUIDE: "If we get involved in a nuclear war, would the electromagnetic pulses from exploding bombs damage my videotapes?"
David is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to make my model move? bemmycute2005 Maya Basics & Newbie Lounge 5 17-04-2015 09:09 PM
CV curve tool + Loft: troubles rapanello Modeling 4 14-01-2011 09:35 PM
Scale tool settings Sircharles Maya Basics & Newbie Lounge 1 06-01-2011 09:16 PM
smooth preview tool bullet1968 Mel Scripts & Programming 0 03-01-2011 05:21 AM
hot key for Lasso Tool ? iamcreasy Maya Basics & Newbie Lounge 2 23-12-2010 05:01 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.