Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 05-03-2011, 06:08 PM   #1
Deamonz
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default "not able to rotate perpespective view"

Hi , I am using Maya 09 on window xp 32(sp 3) bit machine . In PERSEPECTIVE view i m not able to rotate the grid ( alt + middle mouse button ) . Tried to use viewcube but not getting the same result as it used to be with alt + middle mouse button . Removed everything from preferences no change so uninstalled & reinstalled maya still the same . Checked the mouse in another computer works fine . All of sudden this problem has started , so anyone do know how to sort these issue .

Deamonz is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2011, 07:02 PM   #2
Perfecto
Registered User
 
Perfecto's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: TN (USA)
Posts: 1,882
Thanks: 8
Thanked 127 Times in 119 Posts
Default

Alt+left mouse button is rotate
Alt+middle mouse button is pan
Alt+right mouse button is zoom
__________________
Don't be satisfied with what you can do but rather strive to do the things you can't do!
Exceed Expectations!
Perfecto is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Perfecto For This Useful Post:
Deamonz (06-03-2011)
Old 06-03-2011, 01:16 PM   #3
Deamonz
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i also tried Alt + left mouse button , still not able to rotate ! !
Deamonz is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 05:03 PM   #4
Perfecto
Registered User
 
Perfecto's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: TN (USA)
Posts: 1,882
Thanks: 8
Thanked 127 Times in 119 Posts
Default

That's odd, especially if it worked before. All I can think of is check the hotkeys and make sure it's still set up correctly. I'm assuming the Alt key and mouse are both in good working order and that you don't have any other programs open that share the same hot keys.
__________________
Don't be satisfied with what you can do but rather strive to do the things you can't do!
Exceed Expectations!
Perfecto is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.