Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 21-03-2011, 06:23 AM   #1
aDz01
Registered User
 
aDz01's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default smooth shade all

I am currently using Maya 2011 and for some reason I can't view my objects in smooth shade all. I made sure I had my object selected in object mode, then went to >shading and >smooth shade all. While I have the object selected it only displays as wireframe, but once I deselect the object it appears in shaded mode. Does anyone know how to fix this problem?

(I do know that the hot keys are 4 and 5 for wireframe and smooth shade all)
aDz01 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to aDz01 For This Useful Post:
Old 21-03-2011, 10:24 AM   #2
LauriePriest
Moderator
 
LauriePriest's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: London
Posts: 1,001
Thanks: 0
Thanked 59 Times in 51 Posts
Default

Sounds buggy, as far as I know what your experiencing isn't even a modelEditor command which is what is used to set the shading modes of your viewport.

It sounds like there are confused matterial assignments.

What happens when you apply a new matterial to your object?

Is this happening on all objects ? Try making a new random object and see if this effect still occurs? Does this happen in a new scene?

Also ensure there is only one shading group / matterial connected to your object in the hypershade. Also make sure there is one in the first place. Objects tend to display as wireframe regardelss of viewport settings if there is no shading group linked to the object.
__________________
FX supervisor - double negative
LauriePriest is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to LauriePriest For This Useful Post:
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kitchen Perfecto Work In Progress 64 18-08-2011 08:15 PM
smooth frame tube dickyboylewis Maya Basics & Newbie Lounge 3 25-02-2011 06:11 AM
problem with smooth bind duyquyen Animation 1 17-02-2011 02:34 PM
smooth preview tool bullet1968 Mel Scripts & Programming 0 03-01-2011 05:21 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.