Welcome to SimplyMaya

SimplyMaya.com has been teaching Maya for eleven years. We believe in teaching the fundamental principles of 3D by example. In our online library you will find more than 500 hours of video training.
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 24-04-2012, 01:45 PM   #1
Timppa
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Cannot activate Maya 2013

As soon as I click "activate":

A license error has occured. Contact your technical support reprensatative for assistance.
To help determine the nature of the problem, the error code is: 110.


License was not obtained
Tried Maya 2012 ([product key removed] 2013.0.0.F), error 20

License method:
environment variable MAYA_LICENSE_METHOD=’standalone’

Product choice:
environment variable MAYA_LICENSE=’[product key removed’]

License file override:
environment variable MAYA_ALT_EN is not set


Help, anyone?

Last edited by Timppa : 24-04-2012 at 01:47 PM.
Timppa is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2012, 02:12 PM   #2
honestdom
The Nurb Herd
 
honestdom's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: London
Posts: 2,377
Thanks: 4
Thanked 297 Times in 287 Posts
Default

Contact your technical support reprensatative for assistance?
honestdom is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2012, 02:28 PM   #3
Timppa
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You people are pretty much my only tecnical support right now.
Timppa is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2012, 04:53 PM   #4
NextDesign
Technical Director
 
NextDesign's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,217
Thanks: 34
Thanked 518 Times in 456 Posts
Default

Sorry, but this needs to be asked. Is this a legitimate cut of Maya? Autodesk has free support for activation.
__________________
Imagination is more important than knowledge.
NextDesign is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2012, 07:26 PM   #5
Timppa
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am using a trial/free student key. Tried both.

Perhaps it is just me being blind but I could not find out any kind of free support service, just some online documents. I wonder if they offer any help with the free licenses anyways. If you can help me out and find me a link, I would appreciate it
Timppa is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2012, 07:46 PM   #6
stwert
EduSciVis-er
 
Join Date: Dec 2005
Location: Toronto
Posts: 3,117
Thanks: 59
Thanked 655 Times in 592 Posts
Default

http://students.autodesk.com/?nd=problem_form
__________________
-stwert

Website - Blog - Vimeo - Facebook - Twitter

"There are a million ways to achieve something in Maya, and only 500,000 of those ways are a bad
idea." -Eric Keller
stwert is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2012, 08:19 PM   #7
joverall22
Lifetime Member
 
joverall22's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Idaho
Posts: 306
Thanks: 21
Thanked 74 Times in 67 Posts
Default

Try creating a new windows account and activating the program through the new user but this problem usually only happens with hacked versions of Maya I've never seen it with the legit serials. But who knows :shrug:
__________________
- Jake
joverall22 is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2012, 11:32 AM   #8
Timppa
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried the new user-thing, did not help. I also tried contacting the support, but it seems to be just waste of my time. They are giving me links to other topics with a similiar problem and telling me to use them to solve my problem - even if there is no solution. After that they told me to do a clean reinstall, which I have already tried.
Timppa is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2012, 05:19 PM   #9
honestdom
The Nurb Herd
 
honestdom's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: London
Posts: 2,377
Thanks: 4
Thanked 297 Times in 287 Posts
Default

Have you had maya installed before?
honestdom is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2012, 06:07 PM   #10
joverall22
Lifetime Member
 
joverall22's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Idaho
Posts: 306
Thanks: 21
Thanked 74 Times in 67 Posts
Default

When all else fails format and reinstall everything
__________________
- Jake
joverall22 is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2012, 07:41 AM   #11
Timppa
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No, I haven't had maya installed before. I even tried installing Maya 2012 today, but that one does not work either. Gives me an error about corrupted files when trying to install.
Timppa is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2012, 08:52 AM   #12
ctbram
Moderator
 
ctbram's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Michigan, USA
Posts: 2,958
Thanks: 41
Thanked 567 Times in 519 Posts
Default

I have an academic account and for the student version you should have been given two things...

1. product key ... for the student version there is a specific product key
2. serial number

The product key and the serial number are tided together so if you do not have a valid key and serial combo the installation will fail.

This will also have to be activated, so you'll need a connection to the internet. There is the possibility that someone else has consumed your serial number. You could go to the academic download page and acquire a new serial. I am not sure though as they may just generate the same one you originally received. In which case there is a support option on the academic download page to report problems with the installation.
__________________
"If I have seen farther, it is by standing on the shoulders of giants." Sir Isaac Newton, 1675

Last edited by ctbram : 30-04-2012 at 08:54 AM.
ctbram is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2012, 09:15 PM   #13
Timppa
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for your help, ctbram. However the problem cannot be the serial number, as I tried installing Maya as a trial. It still gives me the same error when trying to activate.

I am also getting fed up with the support. They are just linking me random threads with the same problem and telling me to use them to solve the issue. I have tried pretty much every fix I have found from the forums but nothing has helped.
Timppa is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2012, 09:46 PM   #14
nov2011
Subscriber
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 142
Thanks: 5
Thanked 36 Times in 31 Posts
Default

Try uninstalling maya completely (apparently there's some crap that sometimes stays in the registry that you might have to remove manually - google complete or clean maya unistall) and when you reinstall it, instead try to right click on the setup icon and run as admin. Not sure if it'll work, just try...

..btw. did you get that version from the official website?
nov2011 is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2012, 10:02 PM   #15
ctbram
Moderator
 
ctbram's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Michigan, USA
Posts: 2,958
Thanks: 41
Thanked 567 Times in 519 Posts
Default

Forgive me for asking this but you are running as admin and you have turned off UAC?

If so don't give up. Do what nov2011 suggests and do a complete unintall. Then as admin with uac off reinstall, but this time do not do the trial install, just use your product id and serial from the start. Maya should auto activate the first time you run it.

What os are you running? When you tried the 2012 install were the missing files part of the isntaller or windows system stuff. I am concerned that you are getting corrupted installers or that you have system issues.

Did you actually get the trial installed and running at some point?

It should run as a trial, fully functional for 30-days. Once it runs you know it's not the maya installer itself. If activation fails after a successful install then I would suspect there is a problem with your product id and/or serial.
__________________
"If I have seen farther, it is by standing on the shoulders of giants." Sir Isaac Newton, 1675

Last edited by ctbram : 30-04-2012 at 10:30 PM.
ctbram is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Maya Crashes when I turn on Auto Sample eneuman Technical Issues 4 04-03-2012 03:38 AM
Installation issue Munsford Technical Issues 2 11-11-2011 03:57 PM
World of Eden Online - Recruiting Maya Artists DragonRIft Members Lounge 17 20-09-2011 09:14 AM
Help! Maya crashes after 2nd or 3rd render! mayamagick Technical Issues 0 06-09-2011 04:49 AM
Rendering Problem NoxRequiem Lighting & Rendering 6 01-04-2011 10:39 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2014 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2014, Jelsoft Enterprises Ltd.