Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 14-05-2003, 07:53 PM   #16
R-Tillery
Subscriber
 
R-Tillery's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Ventura California
Posts: 966
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

(Nem )i wudnt really recommend ATi cards for 3d work, weird drivers
In My opinion ATI has the best Cards on the market for everything in multimedia, I have a high end System that I just put together to just for 3D applications such as Maya and it runs Grate with out any problems what so ever, So if your looking for a good Card I would recommend Radon 9500/9700 Pro128 ddr ram card, Its cheaper then the 9700Pro but still dose the same work with out the extra stuff that you probably wont use.
R-Tillery is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2003, 02:24 PM   #17
NitroLiq
Moderator
 
NitroLiq's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: New York
Posts: 2,133
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default

I agree with BadMange. I use an MSI GeForce 4 TI4200 softquadro'ed up to a Quadro 4 700 XGL. Works great with Maya.
Not sure how noticable a difference there is between the stock card really because it worked fine before I patched the nVidia drivers. Less problems with paintFX, maybe. Gaming doesn't suffer that much...I haven't noticed anything on the occasion I fire up Quake III.

Regarding ATI, not sure about the newest card but in the past they've had lots of problems within maya. Just go through some of the hardware threads at highend and you'll see what I mean.
__________________
"Terminat Bora Diem, Terminal Auctor opus."

Last edited by NitroLiq : 15-05-2003 at 02:31 PM.
NitroLiq is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2003, 04:28 PM   #18
Corey
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

With my 9500 pro, image planes won't show up at all for some reason, and using sculpt nurbs surface is very buggy. After I installed FireGL drivers it was fixed.

Unfortunatly ATI's drivers are still buggy in other things. I can't hit esc in half-life unless I'm using older drivers, and the Linux drivers don't work with glibc 3.2 and xfree 4.3

If I had it to do over again, I'd buy a gf 4 ti 4200, OC it and mod it into a quadro.
Corey is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2003, 06:06 PM   #19
R-Tillery
Subscriber
 
R-Tillery's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Ventura California
Posts: 966
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Originally posted by Corey
With my 9500 pro, image planes won't show up at all for some reason, and using sculpt nurbs surface is very buggy. After I installed FireGL drivers it was fixed.

Unfortunatly ATI's drivers are still buggy in other things. I can't hit esc in half-life unless I'm using older drivers, and the Linux drivers don't work with glibc 3.2 and xfree 4.3

If I had it to do over again, I'd buy a gf 4 ti 4200, OC it and mod it into a quadro.
Wow Really? what system Specs setup do you have going on? I my self have the 9500/9700 pro and it runs SWEET on my system, I went from a GF3 to ATI and have no Troubles at all, Infact it runs better faster and smoother with out boging down when I have a lot of polys on the screen.
R-Tillery is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2003, 03:42 AM   #20
drknow
Registered User
 
drknow's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,033
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I have a Geforce 2 ti 7700 and I highly DONT recommend it. It is locking up on me.
__________________
It's Dr. Know, Not Darknow
drknow is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2003, 04:26 PM   #21
nirsul
Subscriber
 
nirsul's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Haifa, Israel
Posts: 437
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Major ATI Problem Solved

Hi guyZ

Thanks for the replies to my question but I am happy to tell you that the most irritating problem with the ATI card was actually NOT A PROBLEM,

(crowd sighs !):o :o :o

I have watched a vid tutorial that came with the games and interactive book from Alias (highly recommended and currently available at half the price at Alias' store) and the solution was actually presented there - I just had to turn FAST INTERACTION OFF.

Strange that no one in any forum I had previously posted this problem suggested this as a solution.

Yee Ha !

now I can finally model with image planes


Nir
__________________
Nir Sullam
Architectural Visualizations Page: www.orvatsel.com/index2.html
Maya Page: www.orvatsel.com/maya
www.nirsullam.com
nirsul is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2003, 01:55 AM   #22
Cyborg Corp
Registered User
 
Cyborg Corp's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Shanghai/Pittsburgh
Posts: 263
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My geforce 4 mx works just fine for maya. If you're not into that much gaming, I say get it. It's $50 or less now, I bet
Cyborg Corp is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.