Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 14-05-2003, 05:34 AM   #1
danrocha
Subscriber
 
danrocha's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Campinas - SP - Brazil
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy strange texture when rendering

Hello!

Look at the image attached. I had this surface, which is maed of several levels of boolean operations and face extruding, and then I applied a Lambert material to it, and then a 2D texture called wall7 (which I got from the Shader Library).

Why is it all scrambled? Which parameters should I change to get it working correctly?

I have already tried a lot of differente setting, but as I`m a complete newbie, I can`t get it right!

Thank you very much
Daniel

danrocha is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2003, 05:36 AM   #2
adldesigner
Registered User
 
adldesigner's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: CCS, Venezuela
Posts: 3,363
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

Looks to me like it isn´t UV mapped.

Check the documentation or the videos on this site to understand texturing polygonal models.
__________________
adldesigner
Caracas, Venezuela
Hell .. not gone perse, but with a certainly lower post count per day.

adldesigner is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2003, 07:33 PM   #3
polygon9000
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yea its a UV map problem.
The UV's are all messd up at that point on the surface.Also doing booleans can sometimes mess things up.
polygon9000 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2003, 10:40 PM   #4
danrocha
Subscriber
 
danrocha's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Campinas - SP - Brazil
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanx to you all, folks... I remapped the UV and it worked!

best regards
Daniel
__________________
<font size="1"><strong>"The hardest thing to see is what is in front of your eyes"
<em>Goethe</em></strong></font>
danrocha is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.