Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 21-05-2003, 03:52 AM   #1
drknow
Registered User
 
drknow's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,033
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Bad computer...........BAD!!!!!

Ok, let me get straight to the point. I am running windows 2000 pro with a 1.2 gig amd thunderbird processor, 700 and whatever-the-hell cheap pc133 memory and a GeForce 2 asus v7700 ti sgram v14.62a peice of crap mother ^&*^ing peice of G()DD%@* *#&( video card that keeps ^&#*ing up whenever I am running maya. At first it automatically reset itself, but I turned that off in my config, and now I get a blue screen telling me a bunch of memory addresses(irrelevent) and that anvioctl.sys, which is the driver for my video card, is (^*&ed up. I am about to dl new drivers to see if that works but I doubt it will. Any Suggestions before I put it out of its misery.
__________________
It's Dr. Know, Not Darknow
drknow is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2003, 06:42 PM   #2
badbunny
Subscriber
 
badbunny's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lincoln, UK
Posts: 79
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Has it only recently started doing this ? Also what do you mean by you "turned it off in the config" ?

Have you changed any hardware recently ?
Also, have you changed any BIOS settings ?

Do you only get these problems when you run Maya or does it affect games and other apps ?

I'm thinking that you might need to reinstall Win2k if it worked ok before and doesn't now....
badbunny is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2003, 06:31 AM   #3
drknow
Registered User
 
drknow's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,033
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

It is only maya. I know what the problem is now, and the only way to fix it is to get a new graphics card. Its not aw's fault, as they cant make maya compatible with everything, and yes, it only happens in maya. it is trying to use the same memory address in the video card's memory, because the range is much smaller than on a new one. I think im gonna get a geforce fx
__________________
It's Dr. Know, Not Darknow
drknow is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2003, 11:40 AM   #4
Emo
Subscriber
 
Emo's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: MELville
Posts: 1,100
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally posted by drknow
think im gonna get a geforce fx
If you can, get the GeForce FX 5900

The price is a bit steep as they just came out but it blows the Radeon 9800 away! :banana:

-Emo
Emo is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2003, 11:43 AM   #5
adldesigner
Registered User
 
adldesigner's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: CCS, Venezuela
Posts: 3,363
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

Originally posted by Emo
The price is a bit steep as they just came out but it blows the Radeon 9800 away!
That´s not what you hear in hardware forums.
__________________
adldesigner
Caracas, Venezuela
Hell .. not gone perse, but with a certainly lower post count per day.

adldesigner is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2003, 07:15 PM   #6
Renderizer
Subscriber
 
Renderizer's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Germany
Posts: 276
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Why don't invest a bit more and get your hands on a Quadro 4 750 XGL?

Now, after the FX series has been released, they come in at a lower price than before, and it's almost as good as the 900 XGL.

And, best of all, you have full OpenGL support.

The question is: are you out for some serious work, or do you fancy playing all the new games?
__________________
Subdivide and conquer!

Free your mind, and your ass will follow!
Renderizer is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2003, 07:31 PM   #7
ragecgi
Super Moderator
 
ragecgi's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Minnesota, USA
Posts: 3,709
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

What if I wanna do both?

...WAY less gaming than Maya, but Q3A every now and again?

possible? card suggestions?

Should I go scr3w myself? hehe...
__________________
Israel "Izzy" Long
Motion and Title Design for Broadcast-Film-DS
izzylong.com
ragecgi is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2003, 07:52 PM   #8
NitroLiq
Moderator
 
NitroLiq's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: New York
Posts: 2,133
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default

I'd suggest a GeForce Ti4200....then just soft quadro it up to the 750XGL.....pretty easy to do (I have a walkthrough PDF on how to do it if you decide to go this route). The card itself is relatively cheap. I have the MSI TI4200 soft-quadro'ed up and run maya without a hitch. In all honesty I don't notice a difference in speed on the odd occasion I fire up Q3.
__________________
"Terminat Bora Diem, Terminal Auctor opus."

Last edited by NitroLiq : 05-06-2003 at 07:55 PM.
NitroLiq is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2003, 09:02 PM   #9
Renderizer
Subscriber
 
Renderizer's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Germany
Posts: 276
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

First off: I'm running my system with a SoftQuadroed Geforce 4 Ti4600, and it's coming along nicely, but some things like hardware accelerated lines (incl. AA) are not supported by GFs, even if the drivers are hacked with SoftQuadro.

As to the gaming capabilites: the Quadro offers full DirectX support, and there are a lot of benchmarks around that show that the Quadro beats the Ti4600 even if it comes to high-level gaming.

Another issue with the SoftQuadro hack lies in the fact that you can't use any drivers above v41.03... I'm still using 30.82 (Maya 4.5 certified drivers), for that matter.

If I'd put togehter a new system now, I'd go for a Quadro or the new FireGL (that said, I don't do any gaming).


Anyway, it's up to you...

__________________
Subdivide and conquer!

Free your mind, and your ass will follow!
Renderizer is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2003, 03:47 AM   #10
drknow
Registered User
 
drknow's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,033
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

hmm...Great suggestions guys. Thanks.
__________________
It's Dr. Know, Not Darknow
drknow is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.