Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 11-07-2003, 11:44 PM   #1
Blinn
Registered User
 
Blinn's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Nova Scotia
Posts: 290
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default UV Problem

I am trying to texture a shield object that I made using polygons.
I layed out my Uv's all nice, made my textures, and shader and slapped it on. The problem is, The UVs are having no effect on the placement of the image, So i can grab a bunch of uvs and move em around and nothing will happen to the texture placement. Also, usually the image will appear in the UV Texture editor, but it didnt this time.

I tested it out on another simple object, and the shader and texture worked fine. Im sure its something simple im overlooking,
__________________
________

- Jacob
Blinn is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2003, 12:11 AM   #2
dannyngan
Registered User
 
dannyngan's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 1,154
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Very odd. The first I would suggest is deleting the object's construction history. That usually clears up most problems. If that doesn't work, post the scene file and I'll check it out.
__________________
Danny Ngan
Animator | Amaze Entertainment
my website | my blog | my job
dannyngan is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2003, 12:17 AM   #3
drknow
Registered User
 
drknow's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,033
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Deleting the objects history would probly fix it.


EDIT: Oops, Danny said that.
__________________
It's Dr. Know, Not Darknow

Last edited by drknow : 13-07-2003 at 07:48 PM.
drknow is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2003, 12:45 AM   #4
Blinn
Registered User
 
Blinn's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Nova Scotia
Posts: 290
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Tried the history, and no go.

Ill post the scene. I've aplied a simply checker blinn to two objects, (the textures are big), but it shows the same problem.
Check out each object's uv map.

It might have something to do with having multiple Uv sets on the shield. I didn't know how to get rid of them.

thanks.
Attached Files
File Type: mb uvproblem.mb (89.8 KB, 13 views)
__________________
________

- Jacob
Blinn is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2003, 12:53 AM   #5
dannyngan
Registered User
 
dannyngan's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 1,154
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

You can delete UV sets really easily. Just select the UV set in the UV Texture Editor (Image > UV Sets), then select Delete Current UV Set under the File menu.

I think you may have gotten the extra UV sets from your planar projection options box. Scroll all the way to the bottom of the dialog and uncheck Create New UV Set.
__________________
Danny Ngan
Animator | Amaze Entertainment
my website | my blog | my job
dannyngan is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2003, 02:08 AM   #6
Blinn
Registered User
 
Blinn's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Nova Scotia
Posts: 290
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks danny that helped alot.
One last thing.
Im down to 2 UV sets, one is the default, and one is the one i want to use. However, it says I cannot delete the default one.
Is there a way to make my second one the default? Or to copy the uv's in my second one to the default one? I've tried the copy and paste Uvs but it didn't work.

Thanks again
__________________
________

- Jacob
Blinn is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 03:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.