Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 30-07-2003, 08:56 AM   #1
Arce
Registered User
 
Arce's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Mental Ray download

Hello,

I read that you'll need to download Mental Ray 1.5.1 for Maya 4.5 unlimited. Is it true that Mental Ray in not already in the 4.5 pakache? but only in the 5.0

AliasWavefront redisigned their website so the link to download Mental Ray was giving an error page.
I searched the whole site but could't find where to download Mental Ray.

Can someone give me some advice?

Thanks!!!
Arce is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2003, 12:15 PM   #2
Arce
Registered User
 
Arce's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default error on page

http://www.alias.com/eng/support/may...fm_1_5_1.jhtml

But there is something wrong with it!
Arce is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2003, 01:03 AM   #3
Bryce
Registered User
 
Bryce's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Bremen / Germany
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I can download it... Can I tell something else?
Uhh, yeah...

Got another probnlem, with the installation. He just creates a new folder somewhere else, not in the Maya 4.5 directory. So, I changed that, but it is not included in Maya...
Maybe it´s cause IRe-installed Win XP, but did not Re-install Maya?
__________________
Add me please
(I want to improve both english AND 3d skills)
MSN: Bryce5@gmx.net
Bryce is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2003, 05:04 PM   #4
BabyDuck
Subscriber
 
BabyDuck's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: USA
Posts: 1,170
Thanks: 3
Thanked 12 Times in 12 Posts
Default

Originally posted by Bryce
I can download it... Can I tell something else?
Uhh, yeah...

Got another probnlem, with the installation. He just creates a new folder somewhere else, not in the Maya 4.5 directory. So, I changed that, but it is not included in Maya...
Maybe it´s cause IRe-installed Win XP, but did not Re-install Maya?
yes, you should reinstall maya after reinstalling winxp. this way mr knows where it has to install itself ...
BabyDuck is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2003, 05:07 PM   #5
Vampus
 
Posts: n/a
Default

Can us cheapskate PLErs use MR?
  Reply With Quote
Old 10-08-2003, 05:14 PM   #6
BabyDuck
Subscriber
 
BabyDuck's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: USA
Posts: 1,170
Thanks: 3
Thanked 12 Times in 12 Posts
Default Re: error on page

Originally posted by Arce
http://www.alias.com/eng/support/may...fm_1_5_1.jhtml

But there is something wrong with it!
there is nothing wrong with it. i just downloaded it from the page and got it to install just fine. maybe you mistyped your username or password ??

hope that helps
BabyDuck is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2003, 05:15 PM   #7
BabyDuck
Subscriber
 
BabyDuck's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: USA
Posts: 1,170
Thanks: 3
Thanked 12 Times in 12 Posts
Default

Originally posted by Vampus
Can us cheapskate PLErs use MR?
nope, only works with commercial maya. in ple5 the maya rendering will be disabled - so unfortunatley not for ple users.

edit: i meant mental ray rendering is disabled in ple, not the maya default renderer (limited to 1024x768 w/ watermark).

Last edited by BabyDuck : 10-08-2003 at 05:31 PM.
BabyDuck is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2003, 05:25 PM   #8
Vampus
 
Posts: n/a
Default

Are you serious? No one using PLE5 can render at all?!? How the heck are you meant to learn if you can't render?
  Reply With Quote
Old 10-08-2003, 05:29 PM   #9
BabyDuck
Subscriber
 
BabyDuck's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: USA
Posts: 1,170
Thanks: 3
Thanked 12 Times in 12 Posts
Default

Originally posted by Vampus
Are you serious? No one using PLE5 can render at all?!? How the heck are you meant to learn if you can't render?
mental ray rendering is disabled, vector render is disabled, and i not sure if hardware render works. but the default maya renderer works (with a watermark).

p.s.: opps i just see that i put maya rendering in the other post - my bad
BabyDuck is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2003, 05:50 PM   #10
Vampus
 
Posts: n/a
Default

*slaps Ducky for making him worry*
  Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.