Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 06-08-2003, 12:01 PM   #1
gazzamataz
Subscriber
 
gazzamataz's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: The Planet Apple MacTosh
Posts: 523
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Extra Polgon Mesh Created?

Hi Mayans

I wonder if you wonderful people can help me out with this one. This is my first attempt at Sub-Ds and I have been modeling a Doggie Head. I decided to put a body on me doggie, so I went into polygon mode and selected the edges at the base of the neck and began extruding. First I noticed that it took ages to extrude and I have a 1.2ghz Athlon with a GeForce4 Ti200 so it's not too lame!

Then as I began shaping I noticed that I have several polygonal meshes... I can select one but not the others. I don't know what I have done. When I try to delete the history it has no effect and I cannot seem to delete these extra meshes.

Have a look at the attachements to see the mesh, then look at the Shapes and Inputs to see all the extraneous data I have created. I think I can get rid of it all but I would like to know what I have done
Attached Thumbnails
 
__________________
Tickety boo and ta ta for a bit...
Gazzamataz
http://www.gazzamataz.com
gazzamataz is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2003, 12:04 PM   #2
gazzamataz
Subscriber
 
gazzamataz's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: The Planet Apple MacTosh
Posts: 523
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here's the other image showing the Shapes and Inputs data. I think I can delete the extraneous nodes in Hypergraph or using the attribute dialogue box. What do you lot think? I would love to know what I did...
Attached Thumbnails
 
__________________
Tickety boo and ta ta for a bit...
Gazzamataz
http://www.gazzamataz.com
gazzamataz is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2003, 01:55 PM   #3
Kurt
Registered User
 
Kurt's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Niagara Falls, Canada
Posts: 5,285
Thanks: 0
Thanked 64 Times in 64 Posts
Default

I would just go down to regular polys and see whats going on you might have duplicated faces. Then convert back to sub-ds, that might be the problem
__________________
I am enough of an artist to draw freely upon my imagination, knowledge is limited, imagination encircles the world. (Albert Einstein)

http://kurtboutilier.cgsociety.org/
Kurt is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2003, 09:20 AM   #4
gazzamataz
Subscriber
 
gazzamataz's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: The Planet Apple MacTosh
Posts: 523
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Right! I think that I have figured it out myself. When I am modeling I switch between polygon and standard mode to select components - as you do - but because the model is getting more complex I got into the habit of hiding the subdiv surfaces to select and manipulate the polygon mesh more easily.

It appears that I was trying to select subdiv components in polygon mode while masked off and in doing so it was creating another proxy mesh with history...

I got around it and made the model lots smaller by going in to hypergraph and selecting the shape nodes 'polyToSubd1_polyToSubdShape1HistPoly1-3' and deleting them and there associated input nodes.

Worked fine and created a nice clean new polygon proxy mesh. There let that be a lesson to all you newbie Subdiv modelers out there!
__________________
Tickety boo and ta ta for a bit...
Gazzamataz
http://www.gazzamataz.com
gazzamataz is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Maya Hair/Polygon Error ingram_no.7 Members Lounge 13 10-12-2010 11:27 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.