Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 13-08-2003, 08:56 PM   #1
Dann
Registered User
 
Dann's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Los Angeles
Posts: 695
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Motion Blur settings

Hi all.

It's that damned Max guy again. Another crossover question.

In Max you can set the amount of motion blur per object, can you do anything like that in Maya? I guess I could just render each object in it's own layer, but then compositing will be a bitch.

Thanks.

btw, those of you whom have helped me over the last month or so all kick ass. I want to shout out a pre-emptive thanks. When I finish this project next month I'll post it where it can be seen.
Dann is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2003, 11:56 PM   #2
BabyDuck
Subscriber
 
BabyDuck's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: USA
Posts: 1,170
Thanks: 3
Thanked 12 Times in 12 Posts
Default

you can disable motion blur in render tags. this lets you seperate motion blur and no motion blur on object basis. then you could set the motion blur relatively low in render globals. and make (on object basis) in 3d motion tab the max visible samples higher. it might not change teh length (time wise) of the motion blur, but the quality of the edges. also note that according to manual you need highest quality anitaliasing if you want the max visible samples have an effect at all. the options in max might be better, i dont know max.

hope this helps
BabyDuck is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2003, 12:19 AM   #3
Dann
Registered User
 
Dann's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Los Angeles
Posts: 695
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Thanks duck. I was hoping more for something that did let me change the length of the blur per object. It's gotta be in there so I guess I'll keep looking.
Dann is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.