Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 23-09-2003, 02:51 AM   #1
The_Blob
Registered User
 
The_Blob's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Canada
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lightbulb Applying .jpeg file as 2D texture

Hey guys,

Got done viewing the "Image Plane and Set Up" movie (cool). Went into Maya and tried it out. Did everything exactly as shown in video. However, the image (texture) won't show up on the plane!!

Any suggestions? Thanks!!

Cheers!

The Blob :bgreen:
The_Blob is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2003, 03:12 AM   #2
Nataliia
Registered User
 
Nataliia's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Maxwell AFB, AL
Posts: 279
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Check the properties of the jpg image. For some reason, I had problems getting progressive jpg's to show up in Maya 5. If I resaved them as standard jpg's I had no issues.
Nataliia is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2003, 03:21 AM   #3
The_Blob
Registered User
 
The_Blob's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Canada
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hmm...tried that to no avail...

Thanks though Nataliia...I'll keep pluggin' away at it. Bound to get it sooner or later!

Cheers!!!

The Blob :bgreen:
The_Blob is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2003, 03:22 AM   #4
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

yeah. I usually stick with tga, as it works pretty much every time.

Make sure hardware texturing mode is turned on (6 on the keyboard).
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2003, 03:28 AM   #5
The_Blob
Registered User
 
The_Blob's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Canada
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

AAHH!!! One little press of a key on the keyboard!! Go figure!!

The hardware texturing mode was turned off. Geez! Haha...ah well, just leant something! WoooH!!

Thanks for the help guys and gals!

Cheers,

The Blob :bgreen:


PS: I'm gonna dabble in this months challenge...a picture may or may not get posted! hehe
The_Blob is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2003, 04:40 AM   #6
Nataliia
Registered User
 
Nataliia's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Maxwell AFB, AL
Posts: 279
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Heheheh, ya know, Blob...it took me a while to realize I couldn't see them due to that darn "6". When I did, I felt really silly as I'd been cursing it, my computer, and anyone who came near me. hehe
Nataliia is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 03:45 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.