Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Batman by Jason Edwards
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Go Back   Simply Maya User Community - Maya Tutorials > Lounges > Technical Issues
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Thread Tools
Old 06-11-2003, 11:04 PM   #1
Registered User
Join Date: Aug 2003
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Geometry is half-see-through in Software but it shouldn´t :(

I think the pics explain all,

This is what i see in maya after applying the Eye texture.. i really don´t know why

This is what i get when i render the same view....


Windows 2k SP4
Radeon 9600 Pro
Maya 5.0

AMD 1333 C
2x256 Infineon RAM
Asus A7V266

Newest Bios etc..
Newest Drivers (Catalyst 3.9)
But it happened before with a Geforce 2, i thought it was a problem with the card but.. well you see

When i apply more textures (Blinns(??)) then sometimes i get the same result after rendering!! This is horrific!! What did i do wrong!! Sometimes i get half-geometry-solid and the other half see-through, looks like a chess field

Can someone help me with this strange view?

Last edited by Joff : 06-11-2003 at 11:10 PM.
Joff is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2003, 03:40 AM   #2
dave_baer's Avatar
Join Date: Sep 2002
Location: Plantation, Florida
Posts: 1,568
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 9 Posts

That's weird. I've had geometry cancel out on me when applying textures, but then I just reapply the inital shader and it fixes it. Whatever your problem is, it has to do with the textures not your video card.

Try deleteing al history on the eyes and head. If you reapply the default shader to the eyes does the problem go away? If so, then check your textures. What file extention are you using? JPG, TGA, TIFF? Generally, I make all my textures TGA (targa). JPGs give funny results sometimes. Even the ones that work at first tend to cause problems later. Don't know why exactly, but they do.

Let us know if any of that helps.
Dave Baer
Professor of Digital Arts
Digital Media Arts College
Boca Raton, Florida
dave_baer is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletinŽ Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.