Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 08-11-2003, 12:51 PM   #1
ckyuk
Subscriber
 
ckyuk's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Great Britain
Posts: 1,334
Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default Codec

I assume most people here use camtasia to make the video tutorials. So how about using the TSCC codec and see what people think of it as the quality is excellent and the file sizes are ok.
ckyuk is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2003, 01:00 PM   #2
kbrown
Moderator
 
kbrown's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: London, UK
Posts: 3,198
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

the file sizes would be still way bigger than the current ones...
__________________
Kari
- My Website
- My IMDB

Do a lot, Fail a lot and Learn a lot!
kbrown is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2003, 04:48 PM   #3
Kevin
 
Posts: n/a
Default

we are using divx from now on, this is how we are staying as all dont use camtasia
  Reply With Quote
Old 08-11-2003, 07:33 PM   #4
ckyuk
Subscriber
 
ckyuk's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Great Britain
Posts: 1,334
Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

ok
ckyuk is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2003, 05:14 AM   #5
imeepmeep
Registered User
 
imeepmeep's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

so divx from now on? that's good, the wmv ones are a bear on the mac, even in latest WMP 9 for mac, the video halts a lot, frustrating, hear the guy talk about him doing something and you don't see it, having to back up and smack the WMP around a bit.....

ugh!

the divx are always great, using VLC to play those
imeepmeep is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2003, 05:18 AM   #6
Nataliia
Registered User
 
Nataliia's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Maxwell AFB, AL
Posts: 279
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally posted by Kevin
we are using divx from now on
Aw. That thing totally kills all sound on my system. Last time I tried it, I never could get it to work. *sigh* Guess I'll stick to the older tutorials.

You won't be converting and removing all the older ones, will you?
Nataliia is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2003, 06:02 AM   #7
adldesigner
Registered User
 
adldesigner's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: CCS, Venezuela
Posts: 3,363
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

DIVX rules! :p
__________________
adldesigner
Caracas, Venezuela
Hell .. not gone perse, but with a certainly lower post count per day.

adldesigner is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2003, 06:30 PM   #8
imeepmeep
Registered User
 
imeepmeep's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Divx is decent, if you want something that won't mess with your system, use VLC, it should be self-contained, doesn't rely on any system codecs.
http://www.videolan.org/vlc/

runs nice, tho last time i tried it on windows, the time slider is a bit flaky
imeepmeep is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2003, 08:34 PM   #9
Kevin
 
Posts: n/a
Default

I use zoom player to play everything
  Reply With Quote
Old 10-11-2003, 08:56 PM   #10
NitroLiq
Moderator
 
NitroLiq's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: New York
Posts: 2,133
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default

I noticed last time I visited divx.com, that when you install the divx codec, it mentions that to offer the codec for free they have to allow spyware and advertising to pay for it. You have to okay it on download. I seem to have gotten it before this but that kinda blows. Anyone know if there's a way around it or if this is simply not the case?
__________________
"Terminat Bora Diem, Terminal Auctor opus."
NitroLiq is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2003, 09:08 PM   #11
kbrown
Moderator
 
kbrown's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: London, UK
Posts: 3,198
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

i always thought the most basic free/personal divx licence is without the ad/spyware stuff... at least spybot doesn't recognize anything on my computer even when i have divx installed... dunno if it has cleaned something related to divx earlier though...
__________________
Kari
- My Website
- My IMDB

Do a lot, Fail a lot and Learn a lot!
kbrown is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2003, 09:47 PM   #12
NitroLiq
Moderator
 
NitroLiq's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: New York
Posts: 2,133
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default

I have the clean version as well. Maybe they added the spyware for all versions now?
__________________
"Terminat Bora Diem, Terminal Auctor opus."
NitroLiq is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2003, 12:49 PM   #13
David
SM Site Programmer
 
David's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 2,991
Thanks: 49
Thanked 385 Times in 300 Posts
Default

Originally posted by Nataliia
Aw. That thing totally kills all sound on my system. Last time I tried it, I never could get it to work. *sigh* Guess I'll stick to the older tutorials.

You won't be converting and removing all the older ones, will you?
Yes we will. DiVX has nothing to do with sound, it's a video codec. All sound is straight mp3.
__________________
Worst Response To A Crisis:
From a readers' Q and A column in TV GUIDE: "If we get involved in a nuclear war, would the electromagnetic pulses from exploding bombs damage my videotapes?"
David is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2003, 12:49 PM   #14
David
SM Site Programmer
 
David's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 2,991
Thanks: 49
Thanked 385 Times in 300 Posts
Default

Originally posted by NitroLiq
I have the clean version as well. Maybe they added the spyware for all versions now?
There is no spyware in the standard version.
__________________
Worst Response To A Crisis:
From a readers' Q and A column in TV GUIDE: "If we get involved in a nuclear war, would the electromagnetic pulses from exploding bombs damage my videotapes?"
David is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2003, 01:59 PM   #15
NitroLiq
Moderator
 
NitroLiq's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: New York
Posts: 2,133
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default

Have you tried downloading it recently?
__________________
"Terminat Bora Diem, Terminal Auctor opus."
NitroLiq is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.