Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 03-09-2006, 04:48 AM   #1
Peachy Dinosaur
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Long Load Times

I know that I've heard the answer to this before, but alas I cannot find it now.

Maya takes a very long time to load on my computer (a few minutes). I know it can't be related to the hardware, as it is a powerful machine. Is there a good way to reduce my loadtimes?
Peachy Dinosaur is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2006, 04:57 AM   #2
pbman
Subscriber
 
pbman's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London
Posts: 1,135
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

other programs being open slows it down

also having small amounts of hd space left wont help either

i take u mean a powerful machine by a good CPU
__________________
Now at SMU doing BSc 3D Computer Animation so its hard to get on here
My wire render tut http://forum.simplymaya.com/showthre...threadid=20973
pbman is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2006, 05:24 AM   #3
Peachy Dinosaur
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

By "powerful machine" I meant overall. Harddrive space is also not an issue, as there is around 90 gb free.

Freshly logged in and with no other programs running, it takes 6 minutes for the loading screen to appear. Once the loading screen appears, Maya starts in a matter of seconds. I'm guessing that this might be an issue other than loading Maya, but I'm hoping something simple can fix it. This is version 7.0 complete btw.

Relevant System Specs:
Windows XP Pro SP 2
2.8 ghz Xeon
1 gb RAM
109 gb hdd, 83.6 gb free
Peachy Dinosaur is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.